Oύτε για δείγμα Ελληνες τουρίστες στη Μύκονο ! Περιμένουν τους ξένους για καλοκαίρι

Μαύρο εμπορικά ήταν το φετινό Πάσχα στην Μύκονο και ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια, οι ντόπιοι αρχίζουν να ανησυχούν για το φετινό καλοκαίρι, αφού οι Έλληνες θα αποτελέσουν μακρινή ανάμνηση.


Με πολλά μαγαζιά ερμητικά κλειστά και ξενοδοχειακές μονάδες που άνοιξαν και διέθεσαν ένα ή δύο δωμάτια, η εικόνα μόνο ενθαρρυντική δεν ήταν για την βασίλισσα των Κυκλάδων.

Η εικόνα που δίνει το νησί των ανέμων με το άνοιγμα της σεζόν, είναι αυτή των δύο ταχυτήτων. Η πρώτη είναι αυτή που θέλει πολλά εστιατόρια, μαγαζιά αλλά και ξενοδοχεία να ανοίγουν από τις αρχές Ιουνίου η ακόμα και από τα μέσα του μήνα και όχι από τώρα, ενώ παραδοσιακά κάθε χρόνο η σεζόν ανοίγει το Πάσχα.

Το γιατί είναι εύκολο να εξηγηθεί. Η οικονομική κρίση έκανε την δουλειά της, κάτι που φαίνεται και από τα πωλητήρια σε βίλες, οι οποίες περιμένουν τον νέο τους ιδιοκτήτη.

Φέτος ο κακός καιρός σε συνδυασμό με την κρίση, προσγείωσαν απότομα τους Μυκονιάτες, σε μια πραγματικότητα που θα ήθελαν να ξεχάσουν, η οποία αποτυπώθηκε ανάγλυφα στα έρημα Ματογιάννια.
 http://www.protothema.gr/