Η Goldman Sachs μέτοχος σε "ροζ" ιστοσελίδα

Σε αναμμένα κάρβουνα η Goldman Sachs, μετά από εμπλοκή της σε ιστοσελίδα που πρωταγωνιστεί σε ροζ αγγελίες και εμπόριο λευκής σαρκός με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να πουλήσει άρον άρον τις μετοχές της.

Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ, και σύμφωνα με αρθρογραφία του Νίκολας Κριστόφ των New York Times, η Goldman Sachs φέρεται πως κατείχε το 16% των μετοχών της εταιρείας Village Voice Media, που είναι η ιδιοκτήτρια του ιστοτόπου backpage.com.
Το backpage.com είναι μια ιστοσελίδα διάσημη στις ΗΠΑ για το γεγονός ότι "διευκολύνει" το τράφικιν γυναικών, ακόμα και ανήλικων κοριτσιών. Ειδικότερα, έμποροι λευκής σαρκός την χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια για να διαφημίσουν την "πραμάτεια" τους και να κλείσουν ραντεβού με κυρίους που ενδιαφέρονται να βρουν "υπηρεσίες συνοδών" έναντι αδρής αμοιβής. Μάλιστα, διαθέτει το 70% της αμερικάνικης αγοράς των ροζ αγγελιών, ενώ έχει συνδεθεί με συλλήψεις σε 22 πολιτείες.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Κριστόφ, αυτό δεν εμπόδισε τον Σκοτ Λέμποβιτς -που ήταν διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs- να συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Village Voice Media μέχρι το 2010.
 http://news247.gr/