Σοκ και δέος ...περιμένει κόμματα , εκδότες.επιχειρηματίες , και πολιτικάντηδες την άλλη Κυριακή

Εκλογικό σοκ και δέος ...από την κάλπη της άλλης Κυριακής, μία βδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες !
Τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα ...είναι  αλλοπρόσαλλα και μια από τα ίδια, από τα μέχρι τώρα  δημοσιοποιημένα στοιχεία ερευνών.

Δεν ανεβαίνουν με τίποτα τα ποσοστά των δύο μεγάλων. (Η λεγόμενη συσπείρωση της τελευταίας βδομάδας ) Οι απώλειες για το ΠΑΣΟΚ ...θα είναι οδυνηρές. Ακόμη και ο πολιτικός του αφανισμός σταδιακά, έστω και αν πάει πάνω από τα πρώτα ιστορικά χαμηλά των δημοσκοπήσεων . Η ΝΔ που συσπειρώνει όσο μπορεί ... δεν μπορεί να τιθασεύσει τις διαρροές προς τον Καμμένο και επιπλέον από την δεξαμενή των παραδοσιακών ψηφοφόρων της υπάρχουν διαρροές και προς την Χρυσή Αυγή και προς τις παρυφές της αριστεράς.
Παρά την εδώ ...παραδοσιακή καφρίλα, (αλλάζει το κλίμα κλπ) οι ξένοι βλέπουν ισχυρή άνοδο της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής ...που χωρίς πολιτικά χαρακτηριστικά δομημένου ακροδεξιού κόμματος, αλά Λεπέν ή άλλων δυτικοευρωπαϊκών χωρών μπορεί να βρεθεί με ποσοστά και κοινοβουλευτική δύναμη που κανείς δεν φανταζόταν στην Ελλάδα!
Αυτό, υποστηρίζουν , μπορεί να φέρει εκτός των άλλων και εντάσεις σε κοινωνικό επίπεδο ( πέρα απο το πολιτικό ) καθώς οι παραδοσιακές εξωκοινοβουλευτικές ομάδες της αριστεράς θα  βρεθούν σε αντιπαραθέσεις μαζί τους ...σε κοινωνικό επίπεδο.
Κιαυτό , όπως επισημαίνουν, έχοντας κοινοβουλευτική νομιμοποίηση και λαϊκή εκλογική βάση, η ακροδεξιά  θα επιχειρήσει γενικότερες παρεμβάσεις σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.
Επιπλέον ενδιαφέρον έχει και η ουρά των μικρών κομμάτων . Δηλαδή ποια σπάσουν και αν σπάσουν το φράγμα του 3% ...Αλλά και ποια θα το προσεγγίσουν.