"Πράσινο φως" για άφεση αμαρτιών στη Siemens

Το σκάνδαλο Siemens κλείνει οριστικά, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε τον συμβιβασμός μεταξύ της εταιρείας και του Ελληνικού Δημοσίου. Τις επόμενες ημέρες το σχέδιο θα κατατεθεί προς κύρωση στη Βουλή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, με τη συμφωνία διευθετούνται ζητήματα αστικού και διοικητικού δικαίου και δεν περιλαμβάνονται θέματα ποινικού δικαίου.
Επιπλέον, όπως αναφέρει το υπουργείο, με αίτημα της Siemens, συμπεριελήφθη στο προοίμιο της συμφωνίας, κείμενο δημόσιας συγγνώμης προς τον ελληνικό λαό, τη Βουλή των Ελλήνων και την ελληνική κυβέρνηση.
Τα βασικά σημεία της συμφωνίας με τη γερμανική εταιρεία:
Σε σχέση με την Siemens
1) Παροχή προς το Ελληνικό Δημόσιο ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του συμψηφισμού ισόποσων απαιτήσεων της Siemens που αυτή έχει έναντι διαφόρων δημοσίων φορέων μετά από διαδικασία επαλήθευσης των απαιτήσεων αυτών.
2) Παροχή προς το Ελληνικό Δημόσιο ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση φορέων και δραστηριοτήτων του ελληνικού Δημοσίου.
3) Επένδυση, εντός του 2012, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ στην Siemens Ελλάδας, ώστε να διασφαλιστεί η συνεχιζόμενη παρουσία και δραστηριότητα της εταιρείας, η οποία απασχολεί σήμερα περισσότερους από 600 εργαζόμενους.
4) Επενδυτική υποστήριξη
Η Siemens δηλώνει ότι γνωρίζει και εμπιστεύεται την δυναμική και την ανθεκτικότητα της οικονομίας της Ελλάδας και πιστεύει ειλικρινά, ότι, παρά τις σημερινές δυσκολίες της, η Ελλάδα θα επιστρέψει και πάλι σύντομα σε μια σταθερή ισχυρή οικονομική κατάσταση.
 http://news247.gr/