"Θύμα" σε κακόβουλο λογισμικό ... και η ΕΛ.ΑΣ

Ενα script μέσω του οποίου παγιδεύουν διάφορα site και στην συνέχεια τους υπολογιστές των επισκεπτών τους ...φέρεται να έχει περιλάβει στα θύματά του και την ΕΛΑΣ .Το script που κυκλοφορεί σε πολλές χώρες και συγκεκριμένα από Oυκρανούς και όχι μόνο  "hacker" όταν δεν εντοπιστεί από το antivirus ενεργοποιεί αυτόματα κάποιο πρόγραμμα δήθεν αντιβάιρους ...και ειδοποιεί τον χρήση οτι έχει επισκεφθεί σελίδες παιδικής πορνογραφίας .

Τότε συμβαίνουν τρία  πράγματα . Το ένα είναι να το αφήσετε να σκανάρει τον υπολογιστή και να σας πάρει δεδομένα . Τό δεύτερο να σας ζητήσει χρήματα για την αγορά προγράμματος προστασίας ...Το τρίτο να σας βγάλει κάποιο μήνυμα οτι είναι η αστυνομία της χώρας σας  εξαιτίας  της επίσκεψή σας σε σελίδες παιδικής πορνογραφίας ...σας μπλοκάρισε τον υπολογιστή και πρέπει να πληρώσετε κάποιο ποσό να σας απεμπλοκάρει.
Το θέμα προέκυψε πρό ημερών και στην Αγγλία όπου έβγαινε ένα μήνυμα οτι ήταν από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος  του Λονδίνου και έπρεπε να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΟ ...ΜΈΣΩ ΠΡΟΒΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ .
Το ίδιο κόλπο γίνεται τις τελευταίες μέρες  και με θύμα την ΕΛΑΣ .
Φαίνεται αυτoi που το προωθούν έχουν βγάλει πατέντα για κάθε χώρα.
Γενικά  σε αυτή την περίπτωση απενεργοποιείστε άμεσα τον υπολογιστή σας ...και κάντε  έλεγχο με antivirus . Χρησιμοποιείται ενημερωμένα προγράμματα antivirus.
Mην επισκέπτεστε σελίδες που είναι επισημασμένες από την google.
To script αυτό είναι παλιό ...και εντοπίζεται σχετικά εύκολα από τα antivirus 
Αν εχετε site η blog τσεκάτερετε για κακόβουλο λογισμικό από το webmaster της google.