Το νόμιμο, το ηθικό, η υποκρισία και το πρέπον

Το θέμα δεν είναι μόνο ο βουλευτής φαντομάς, που σύμφωνα με την αποκάλυψη που έκανε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, κ. Π. Νικολούδης, έβγαλε ένα εκ. ευρώ στο εξωτερικό.
Ηθικό θέμα υφίσταται και για εκείνους τους βουλευτές, που είχαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό καταθέσεις πριν την οικονομική κρίση, τα δήλωναν στο «πόθεν έσχες», αλλά δεν μετέφεραν τις καταθέσεις τους  σε τραπεζικούς λογαριασμούς  στο εσωτερικό, ακόμη και αν αυτά τα χρήματα αποκτήθηκαν νόμιμα από δραστηριότητές τους στο εξωτερικό. 
Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι νυν και οι διατελέσαντες ευρωβουλευτές, συμπεριλαμβανόμενου και του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά. Κάποιοι μάλιστα δεν τα δηλώνουν ούτε στις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης. 
Όταν γίνεται προσπάθεια να πεισθούν οι απλοί πολίτες, να εμπιστεύονται το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, δεν επιτρέπεται,  μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου να  μην συμβάλλουν με το παράδειγμά τους
http://www.kentri.gr/