Nεος κύκλος blog-φαγούρας ...με άγριες κόντρες

Βγήκαν μαχαίρια ...και πάλι στην  πολιτικοδημοσιογραφική blogσφαιρα !  Έναυσμα μια καταδίκη του Γ.Παπαγιάννη για το ΕΧΤRA και μετά από αγωγή ...και οχι μήνυση του Βαρδιτσιώτη, για τα όσα είχε αναφέρει ( για τον συγκεκριμένο πολιτικό)μαζί με τον Σπίνο όταν έκαναν «Αποκαλυπτικό Δελτίο»  πριν κάνα δύο χρόνια.
Εμείς, βασικά ,δεν έχουμε κανένα λόγο να πάρουμε θέση στην υπόθεση που αφορά δημοσιογραφική δουλειά ...και οχι blog ! Kαι βέβαια ούτε αν έχει δίκιο ο θιγόμενος και αστικά δικαιωμένος πολιτικός.

Ωστοσο, έχουμε πάγια θέση για το θέμα... Μηνύσεις και όχι αγωγές ! Και όποιος κερδίζει ποινική δίκη να κάνει μετά, όσα αστικά θέλει ! Κατά τα άλλα θεωρούμε απόλυτα τυποκτόνο τον σχετικό νόμο. Και αυτό ισχύει για κάθε δημοσιογράφο ... Θεωρούμε οτι η  ελευθεροτυπία πρέπει να ισχύει για όλους, από την άκρα αριστερά  μέχρι την άκρα δεξιά. Και για τον αναρχικό και για τον φασίστα.
Εμείς στον παρελθόν και χωρίς λόγο έχουμε έρθει σε σύγκρουση ...και με blog φερόμενα ως διαχειριζόμενα από τον Παπαγιάννη και με τον μακαρίτη τον Γκιόλια ... σε σχέση με αναρτήσεις ,με στόχο να χτυπήσουν πρόσωπα φερόμενα ή συνδεόμενα με μας ! Δεν κάναμε  ούτε υστερίες ...ούτε καρφώματα, ούτε πανηγυρισμούς   για το κακό στο blog ή στη δουλειά , ή στο σπίτι του άλλου. Απαντήσαμε... καθαρά και ξάστερα και  στην πορεία δικαιωθήκαμε. Μάλιστα μέχρι και το απόρρητο ( από την σημαία ) της google μας είχαν άρει ...Και πάλι δεν τρελαθήκαμε ... Είχαμε και τα στοιχεία και ξέραμε τι γράφαμε ...και δεν σας σερβίραμε αέρα κοπανιστό !  Δεν κάναμε πίσω ... Είμαστε στην μπλογκόσφαιρα ...λίγο μετά το press-gr ,το kouristoportocali , στην πορεία συναντηθήκαμε το troktiko , με taxalia , το olympia κλπ , το stoxasmoskaipolitiki το sybilla κάλ 
Παίξαμε καθοριστικό ρόλο την αποκάλυψη της σκευωρίας κατά του press-gr , όταν ήμασταν πιο λίγα και πιο μετρημένα τα αποκαλυπτικά blogs  ...και πιο ευάλωτα στις επιθέσεις της εξουσίας και του παρακράτους ...Μας έβαλαν "μάσκες" κλπ Και πάλι δεν την κάναμε σαν λαγοί. 
Μετά μας έβαλαν στην τριάδα των συνήθεις υπόπτων της μπλογκόσφαιρας, μαζί με το troktiko και το fimotro , μας έστελναν τα ποστ  για "πλάκα" στον εισαγγελέα ...κύρια στις εκλογές με την γκαλοπαπαγόρευση...
Και παρ ότι είχαμε διαφορετικά στυλ ...και αρχές με άλλα blogs , ποτέ δεν την πέσαμε σε οτιδήποτε συνέβαινε σε κάποιο blog !  Kαι δώσαμε μάχες από κοινού .Στα μικρά και μεγάλα "ντου" στο  blogging ... (των μεγάλων να τρομοκρατήσουν τους μικρούς ) ήμασταν και θα είμαστε στις επάλξεις.
Εχουμε ακούσει και διαβάσει διάφορες εκδοχές για μας ...έχουμε πουληθεί σε άλλα media ή δημοσιογράφους ! H υπηρετούμε τον τάδε πολιτικό κοκ !
Εμείς είμαστε εδώ ως ανάδελφο blog. Γουστάρουμε το διαδίκτυο ...που το χρησιμοποιούμε από τα γενοφάσκια του . Πληρώσαμε ακριβά, γιατί απλά είχαμε την ατυχία να ζούμε στο Ελλαδιστάν !
Μισούμε τον χαφιεδισμό ...και τις πο(υ)στιές !  Για μας, αυτό που πιστεύουμε ως αλήθεια θα το αντιγράφουμε και θα το ποστάρουμε,  δε  μπα να το έχει γράψει και ο ίδιος ο διάβολος !
Είμαστε συνεπείς σε μια αρχή ! Ολοι έχουν δικαίωμα στο blogging και στο διαδίκτυο σε θέματα διακίνησης ιδεών, πληροφορίας ή είδησης  ! Δικαίωμα λόγου έχει και ο Χρυσαυγύτης και ο Αναρχικός ...αρκεί να μη αντιβαίνει τα απλά και νοητά θέσφατα .
Εμείς στηρίξαμε και στηρίζουμε την έκφραση του indymedia ...γιατί όταν κάποιοι δεν είχαν ιδέα τι είναι ιντερνετ και πληκτρολόγιο ...υπήρχαν σε όλο τoν κόσμο indymedia και στην Ελλάδα.
 Και από τέτοια φόρουμ ,εταιρίες κολοσσοί πήραν ιδέες και ανέπτυξαν τις διαδραστικές επικοινωνίες ...στις οποίες εντάσσονται και τα blogs !
 Και βέβαια δεν έχουμε δουλέψει για λογαριασμό κανενός πολιτικού η mediaκου σχηματισμού. Δεν έχουμε πάρει ούτε σεντς από κανένα και για κανένα λόγο... ( ούτε χρησιμοποιήσαμε το blog να πάρουμε δουλειές ) πλην της google και των διαφημισεών της, που οι χρήστες μας οικιοθελώς κλικάρισαν και δεν τους το προτείναμε , ούτε τους παγιδέψαμε ...και βέβαια γνωστοί άγνωστοι παρακρατικοί μας τις έκοψαν κάνοντας ηλίθιες επισημάνσεις στην google .
Για μας το blogging είναι τρόπος έκφρασης ... διαδραστικής επικοινωνίας, ενημέρωσης και αν το θέλετε αντιπληροφόρισης !
Και έτσι θα παραμείνει... Βέβαια τα "κοράκια" θα βγούν και θα κατηγορήσουν και πάλι την blogσφαιρα, με αφορμή την νέα άγρια κόντρα που μαίνεται και τα όσα καταμαρτυρεί το ένα blog για το άλλο ! Και θα πουν να ποιοι είναι οι bloggers κτλ Πάλι θα ζητούν νόμους και αστυνόμους ! Αλλά, ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους, το internet, είτε ,αν θέλετε , γιατί εξυπηρετεί ευρύτερα, εκτός του μίζερου ελληνικού παρακμιακού κράτους, συμφέροντα  , είτε γιατί είναι ένας τρόπος εκτόνωσης των πολιτών θα παραμένει για πάντα με ελευθερίες, που δεν μπορούν να "κλικάρουν" στο μίζερο μυαλό τους, στενόμυαλες εξουσίες, ενός χρεοκοπημένου ,κυριολεκτικά και μεταφορικά , πολιτικού, οικονομικού  επιχειρηματικού, mediaκού και πολιτικού διεφθαρμένου συστήματος.
ΥΓ Οσο για τις θέσεις μας σε σχέση με πολιτικούς , όταν θα είναι στην  εξουσία , θα τους χτυπούμε αλύπητα , όταν την χάσουν και είναι εύκολα θύματα , και σε πράγματα που πιστεύουμε ότι δεν είναι σωστά,  θα τους στηρίζουμε.
Και για να παραφράσουμε τον ΓΑΠ, θα είμαστε αντιεξουσιαστές …της εξουσίας και της αντιεξουσίας !