ΣΙΒΗΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Nέο κύμα ψύχους θα εισβάλει στη χώρα μας, με αποτέλεσμα τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Στη Βόρεια Ελλάδα αναμένεται ακόμη και ολικός παγετός, ενώ στην Κεντρική και Ανατολική χώρα, η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας δεν θα ανέβει πάνω από τους 2 με 4 βαθμούς Κελσίου. Χιονοπτώσεις αναμένονται στην Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.

Σήμερα τη νύχτα, αναμένεται να σημειωθεί χιονόνερο στα Ανατολικά πεδινά, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα έως τα 300 μέτρα υψόμετρο. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα Ανατολικονότια τμήματα της Μακεδονίας. Οι άνεμοι, θα πνέουν από Βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 7 και σταδιακά 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Τη Δευτέρα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά σε περιοχές έως τα 300 μέτρα υψόμετρο της Αν. Θεσσαλίας, τις Αν. Στερεάς, τις Εύβοιας και τις Αν. Πελοποννήσου. Σταδιακά όμως, χιόνια θα πέσουν και στα πεδινά. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης. Σταδιακά, χιονόνερο αναμένεται στις Βόρειες Κυκλάδες και από το βράδυ χιόνι.
Την Τρίτη, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα πεδινά τμήματα της Ανατολικής και Νότιας Ελλάδας. Εντονότερα φαινόμενα θα σημειώνονται στη Μαγνησία, τη Φωκίδα, τη Φθιώτιδα, τη Μαγνησία, τη Βοιωτία, την Κεντρική Εύβοια και περιοχές της Αν. Πελοποννήσου έως τα 250 – 300 μέτρα υψόμετρο. Στις Βόρειες Κυκλάδες, αναμένονται χιονοπτώσεις, ενώ χιονόνερο αναμένεται στα υπόλοιπα τμήματα.
Από το μεσημέρι της Τρίτης, οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν σταδιακά σε πολλές περιοχές της Ανατολικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοανατολικοί έως 8 – 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Στη Βόρεια Ελλάδα, αναμένεται τοπικά ολικός παγετός, ενώ παγετός θα σημειωθεί και σε περιοχές στο εσωτερικό της Πελοποννήσου.
 http://xalazi.gr/