Γνωστή ιατρός εκβιάζεται από τη Ρώσικη Μαφία.

Μία πασίγνωστη γιατρός, ο νεκρός πλέον αδελφός της, μία δικηγόρος-φάντασμα, ένας υποτιθέμενος αστυνομικός, μια επένδυση σε αργό πετρέλαιο και Ρώσοι μαφιόζοι εμπλέκονται σε μια απίστευτη υπόθεση, η οποία έχει πάρει ήδη τον δρόμο της Δικαιοσύνης.



Η ιστορία που αποκαλύφθηκε μέσω της εκπομπής «Πέτρα Σκανδάλου» του zougla radio θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει σενάριο αστυνομικού μυθιστορήματος.

Είναι όμως ενδεικτική της ελληνικής πραγματικότητας και κυρίως της ρήσης του «ό,τι δηλώσεις, είσαι».
Πρωταγωνίστριά της είναι μια πολύ γνωστή γιατρός, 43 χρόνων. Τα στοιχεία της είναι στη διάθεση της zougla.gr, αλλά δεν δημοσιεύονται για ευνόητους λόγους. Η εν λόγω επιστήμονας θέλησε το 2006 να πάρει διαζύγιο από τον σύζυγό της, χωρίς φυσικά να μπορεί να φανταστεί το τι θα επακολουθούσε…
Ο αδελφός της, επίσης γιατρός στο επάγγελμα, της συνέστησε μια πολύ καλή «δικηγόρο», την οποία φέρεται να γνώριζε χρόνια. Η εν λόγω κυρία ονομάζεται Β.Γ. και, σύμφωνα με τις συστάσεις, επρόκειτο για μια εξαίρετη επαγγελματία.
Μέχρι εδώ, όλα καλά… Πράγματι, η «δικηγόρος» ανέλαβε τις διαδικασίες του διαζυγίου, εκπροσωπώντας την 43χρονη, η οποία δεν μπορούσε να παρίσταται στο δικαστήριο λόγω εργασίας. Το 2007 εξεδόθη η απόφαση του διαζυγίου, με την ιατρό να είναι πλέον ελεύθερη από τα «δεσμά» του έγγαμου βίου.
Η… κομπίνα
Σύμφωνα με τη μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η αντίστροφη μέτρηση για το θρίλερ ξεκίνησε όταν η Β.Γ., έπεισε τον αδελφό της πασίγνωστης γιατρού πως έχει γνωριμίες στα διεθνή κυκλώματα εμπορίας αργού πετρελαίου και ότι η ίδια θα μπορούσε να μεσολαβήσει, ώστε να επενδύσει και να αποκομίσει τεράστια κέρδη.
Ισχυρίστηκε μάλιστα -σύμφωνα πάντα με τη μήνυση- ότι είναι δικηγόρος γνωστού εφοπλιστή, ο οποίος είχε ανάγκη από κεφάλαια, και, παροτρύνοντάς τον να επενδύσει τα χρήματά του, τον έκανε να αποκομίσει με αυτό τον τρόπο κέρδη της τάξεως του 40% μέσα σε έξι μήνες. Τελικά, τα δύο αδέλφια πείσθηκαν και έδωσαν συνολικά 60.000 ευρώ.
Τον Ιανουάριο του 2011, έχοντας φτάσει πλέον η κατάσταση στο απροχώρητο, ζήτησαν από την μεσολαβήτρια-δικηγόρο να τους πληροφορήσει πότε επιτέλους θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω μαζί με την απόδοση του 40%.
Η «δικηγόρος» τούς καθησύχασε, λέγοντάς τους ότι η επιστροφή των χρημάτων τους καθυστερεί, διότι εκκρεμεί η εκταμίευση του εν λόγω ποσού από την Τράπεζα της Ελλάδος. Τα δυσάρεστα, όμως, δεν είχαν έρθει ακόμα…
Υπό τον φόβο της ρωσικής Μαφίας
Τον Ιούλιο του 2011, ο αδελφός της 43χρονης γυναίκας έφυγε από τη ζωή νικημένος από την επάρατο νόσο. Το θύμα, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, βρήκε στήριγμα στη φίλη-«δικηγόρο», η οποία προσφέρθηκε να αναλάβει όλες τις εκκρεμότητες του μεταστάντος.
Τον Αύγουστο του 2011, η 43χρονη γιατρός δέχθηκε τηλεφώνημα από τη «δικηγόρο», η οποία την πληροφόρησε πως την ψάχνει η ρωσική Μαφία, για να την σκοτώσει. Όταν, εμβρόντητη όπως λέει, ζήτησε να μάθει τον λόγο, η «δικηγόρος» αντέτεινε ότι ο αποθανών αδελφός της, στην πραγματικότητα ήταν έμπορος ναρκωτικών, λευκής σαρκός και όπλων, λέγοντάς της μάλιστα ότι είχε οικονομικές εκκρεμότητες με τη ρωσική Μαφία. Για την ακρίβεια, ότι χρωστούσε 1.5 εκατ. ευρώ.
Προθυμοποιήθηκε μάλιστα να τη βοηθήσει, λέγοντάς της «… μην τρομάξεις, αν δεις ξαφνικά γύρω σου κάτι δίμετρους. Είναι δικά μου παιδιά για την ασφάλειά σου. Φυλάσσεσαι…».
Όσο για τη ρώσικη Μαφία, την παρότρυνε να πουλήσει την ακίνητη περιουσία της, προκειμένου να βρει τα μετρητά που χρωστούσε ο αποθανών αδελφός της, ενώ την ενημέρωσε ότι για την υπόθεση είναι πληροφορημένος και ένας αστυνομικός από την Κόρινθο, ονόματι Κ. Κ..
Η αποκάλυψη
Η 43χρονη, οδηγημένη πλέον σε αδιέξοδο, ζήτησε «καταφύγιο» στην Ελληνική Αστυνομία, όπου εξιστόρησε όλα τα γεγονότα, ελπίζοντας ότι θα βρει μια λύση στο πρόβλημά της. Παράλληλα, απευθύνθηκε και στο δικηγορικό γραφείο του κ. Ευστάθιου Καρυδομάτη, προκειμένου να κινήσει όλες τις νόμιμες ενέργειες. Τα αποτελέσματα της έρευνας των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ήταν άκρως αποκαλυπτικά.
Η 43χρονη πληροφορήθηκε ότι η δικηγόρος-φίλη της δεν περιλαμβάνεται στα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και απ’ την άλλη ότι δεν υπάρχει αστυνομικός με το όνομα Κ. Κ.. Αμέσως ανέτρεξε στα χαρτιά του διαζυγίου της, για να διαπιστώσει ότι ως πληρεξούσιος δικηγόρος της δεν είχε υπογράψει η Β.Γ., άλλα κάποιος συνεργάτης της, δικηγόρος, ονόματι Χ. Μ..
Τότε, κατανοώντας την πλεκτάνη και τη συνωμοσία που στήθηκε εις βάρος της, αποφάσισε να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκομένων. 
Ακόμη και σήμερα υποστηρίζει ότι είναι δικηγόρος
Στην εκπομπή «Πέτρα Σκανδάλου» του zougla radio φιλοξενήθηκε ο δικηγόρος της ιατρού, κ. Ευστάθιος Καρυδομάτης. Παράλληλα υπήρξε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία με τη Β.Γ., η οποία δεν δίστασε να δηλώσει στον αέρα της εκπομπής ότι είναι δικηγόρος και μάλιστα ότι αναλαμβάνει ποινικές υποθέσεις!