Παρκάρουν τζάμπα τα πολυτελή λιαρ τζετ των βιομηχάνων ...σε στρατιωτικά αεροδρόμια !

Όταν το κράτος δεν έχει να πληρώσει ούτε για το συσσίτιο των φαντάρων ! Δείτε θέμα :
Σε περίοδο λοιπόν πρωτοφανούς λιτότητας που πλήττει κυρίως τη μικρομεσαία τάξη, υπουργική απόφαση-εφεύρημα του πρώην υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Κωσταντίνου Τασούλα, δίνει το δικαίωμα στις ιδιωτικές εταιρείες του εξωτερικού αλλά και στους διεθνείς οργανισμούς να παρκάρουν τα αεροπλάνα τους και τα ελικόπτερά τους στα στρατιωτικά αεροδρόμια της χώρας μας, πολύ πιο φθηνά από όσο αναγκάζονται να πληρώνουν οι πολίτες, για να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους σε ιδιωτικά πάρκινγκ!
Έχουμε και λέμε: Το μέσο κόστος της ώρας για το πάρκινγκ αυτοκινήτου στην πρωτεύουσα κυμαίνεται από 6 έως 12 ευρώ (ανάλογα με την περιοχή).
Αυτά καλούνται να πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες.
Ας δούμε τώρα τι πληρώνουν οι ξένες εταιρείες στα στρατιωτικά αεροδρόμια-πάρκινγκ της πατρίδας μας.
Με την Υπουργική Απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Κώστα Τασούλα, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 958/ τ.Β΄/2009 και φέρει τον τίτλο: «Πρόσοδοι από την προσγείωση και παραμονή Αεροσκαφών και Ελικοπτέρων ιδιοκτησίας ιδιοκτητών εταιρειών Άλλων Χωρών ή Διεθνών Οργανισμών σε Αεροδρόμια της Π.Α», καθορίζονται τα τέλη προσγείωσης και παραμονής των αεροσκαφών-ελικοπτέρων στα αεροδρόμια της Πολεμικής Αεροπορίας ως εξής: Πάρτε πρώτα βαθιά ανάσα και διαβάστε…
Τα τέλη προσγείωσης των ελικοπτέρων ορίζονται στα 15 ευρώ ομοίως και των αεροπλάνων. Η ώρα παραμονής των ελικοπτέρων όμως ορίζεται στο ένα ευρώ, ενώ των αεροπλάνων στο ενάμισι ευρώ. Ναι, καλά διαβάζετε ένα και ενάμισι ευρώ!
Και επειδή προφανώς αυτό το ποσό είναι δυσβάσταχτο για τις εταιρείες, στην απόφαση προβλέφθηκε και ειδική έκπτωση που αφορά στον μισό χρόνο. Συγκεκριμένα, από την Υπουργική Απόφαση «προβλέπεται για το διάστημα από 1η Οκτωβρίου έως και 30 Μαρτίου έκπτωση 30% στα τέλη προσγείωσης και παραμονής»