Aγανακτισμένοι έχουν κατασκηνώσει στη Wall Street!

Οι διαδηλωτές, δηλώνουν εξοργισμένοι από την αυξανόμενη άδικη κατανομή του πλούτου και την πλήρη απουσία νομικών επιπτώσεων προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Wall Street που ευθύνονται για την παγκόσμια οικονομική κρίση.


Με κεντρικό σύνθημα το «Οι Νεοϋορκέζοι λένε αρκετά στην απληστία της Wall Street», οι διαδηλωτές εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, παρά τις πιέσεις που δέχονται από την αστυνομία και τις δεκάδες συλλήψεις συντρόφων τους την προηγούμενη εβδομάδα

Την Παρασκευή, πάνω από 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά έξω από την Wall Street, ενώ πραγματοποίησαν και πορεία μέχρι το αρχηγείο της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

«Οι τραπεζίτες είναι όλοι ναζί», «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη», «η αστυνομία της Νέας Υόρκης προστατεύει τους εκατομμυριούχους και τη Wall Street» ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές.

Οι Αγανακτισμένοι» της Wall Street, έχουν μάλιστα απευθύνει κάλεσμα το Σάββατο για συμβολική κατάληψη και άλλων πόλεων, εκτός της Νέας Υόρκης.

http://www.protothema.gr/