ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ – ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Με αφορμή την συμφωνία για το κούρεμα του χρέους της Ελλάδας, τόσο πριν την σύνοδο κορυφής, όσο και σήμερα, διάφοροι είτε από πολιτική αντίθεση, είτε από άγνοια, δημιουργούν κλίμα φόβου στους Έλληνες πολίτες.
Περνούν στους πολίτες αντιλήψεις αρνητικές ότι π.χ. δήθεν λόγω του κουρέματος του χρέους θα μειωθεί ο μισθός και η σύνταξή τους εκ νέου σε ποσοστό ίσο με το κούρεμα, ότι δήθεν θα μειωθεί αντίστοιχα η αξία όσων κατέχει, ότι η χώρα χρεοκόπησε και διάφορα άλλα ευτράπελα, τα οποία δημιουργούν κλίμα αρνητικό και ηττοπαθές και προετοιμάζουν τους πολίτες για νέες άγριες, άδικες και αδικαιολόγητες μειώσεις και θυσίες.
Tο ΝΕΟ ΙΝΚΑ ως η ιστορικότερη και μεγαλύτερη ένωση καταναλωτών της χώρας ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες ότι το κούρεμα του δημοσίου χρέους, αφορά μόνο τις οφειλές του Δημοσίου στους δανειστές του και όχι τους μισθούς, τις συντάξεις, την ζωή του άμεσα.
Ως αιτία των άγριων και απάνθρωπων μέτρων της κυβέρνησης σε βάρος των πολιτών προβλήθηκε το υψηλό δημόσιο χρέος. Τώρα που το χρέος αυτό μειώνεται, δεν είναι δυνατόν το κούρεμα του χρέους να προβάλλεται από κανένα ως αιτία νέων απάνθρωπων μέτρων, αλλά ως λόγο και αιτία μείωσης ή κατάργησής τους.
Δηλώνουμε καθαρά και ξάστερα σε όσους επιβουλεύονται την ζωή των ανθρώπων και την αξιοπρέπειά τους, σε όσους επιδιώκουν να κερδοσκοπήσουν ξανά σε βάρος μας ότι δεν εννοείται και δεν συγχωρείται καμία μείωση μισθών και συντάξεων, κανένα νέο μέτρο από το κούρεμα του χρέους. Αντίθετα, το κούρεμα του χρέους πρέπει να μεταφραστεί σε άρση ή τουλάχιστον σε άμεση ελάφρυνση των άδικων μέτρων, με τα οποία βεβαίως ήμασταν και είμαστε απολύτως αντίθετοι.
Προειδοποιούμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι σπέκουλες και παιχνίδια με τις καταθέσεις των μικροκαταθετών θα οδηγηθούν άμεσα στον Εισαγγελέα με αναφορά μας.
Προειδοποιούμε ότι δεν θα ανεχθούμε την διασπορά ψευδών και ατεκμηρίωτων φημών που προπαγανδίζουν και προαναγγέλλουν νέα μέτρα κατά των πολιτών. Το ψεύδος τους ξεπερνά κάθε έννοια αυτονόητου.
Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα θέση, υπεύθυνη και όχι ψευδεπίγραφη (όπως μέχρι σήμερα συνηθίζει) και να καταθέσει σχετική δήλωση στην Βουλή.
Καλούμε την κυβέρνηση να πατάξει σκληρά την άγρια αισχροκέρδεια σε βάρος των πολιτών, παραγωγών και καταναλωτών, με την θέσπιση ελάχιστης τιμής παραγωγού (η οποία να καλύπτει το κόστος παραγωγής και να τους δίνει εύλογο αντάλλαγμα επιβίωσης) και με βάση την τιμή αυτή με την θέσπιση ανώτατου θεμιτού ορίου κέρδους στην λιανική τιμή κάθε προϊόντος. Μόνο έτσι θα αποκτήσει κίνητρο ο παραγωγός και θα έχει μία εύλογη τιμή ο καταναλωτής. Η αισχροκέρδεια είναι η απολύτως ακραία αντικοινωνική συμπεριφορά. Ζητούμε την μετατροπή της σε κακούργημα και την άμεση πάταξή της σε κάθε τομέα της οικονομικής ζωής.
Παραγωγική αυτάρκεια της χώρας. Υπενθυμίζουμε ότι το 2008 εφεύραμε τον όρο «πραγματική οικονομία» και τονίσαμε ότι η άμεση στροφή σε αυτή, δηλ. στην παραγωγική οικονομία ήταν αναγκαία για να αποφευχθεί η κατάσταση την οποία διαβλέπαμε ότι ερχόταν. Ο όρος γενικεύτηκε στα στόματα όλων και ειδικά των πολιτικών. Ο όρος και το αίτημα αναζητούν ακόμα υλοποίηση. Μόνο μια πραγματική οικονομία, μια παραγωγική οικονομία δομημένη πάνω σε αυστηρά εθνικά πρότυπα ποιότητας μπορεί να κάνει την χώρα μας ισχυρή, αυτάρκη και εθνικά ανεξάρτητη και να δώσει αξιοπρεπή υπόσταση στην ζωή των Ελλήνων πολιτών.
Νέο Ινστιτούτο Καταναλωτών