Ψάχνουν το "μαύρο" χρήμα στην Ελβετία

Συμφωνία με αυτή που συνήψαν Βρετανία, Γερμανία με τον «παράδεισο» εισροής ξένων καταθέσεων, την Ελβετία, αναμένεται να υπογράψει η Ελλάδα, καθώς μπαίνουν στην τελική ευθεία οι διαβουλεύσεις για τη φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες.


Τα κύρια σημεία της συμφωνίας αναμένεται να δημοσιοποιηθούν με τη μορφή προσύμφωνου στα τέλη του έτους. Έτσι πλέον ανοίγει ο δρόμος για τον έλεγχο των Ελλήνων καταθετών-για πρώτη φορά- οι οποίοι σύμφωνα με υπολογισμούς έχουν βγάλει στο εξωτερικό 200 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που σε μεγάλο ποσοστό χαρακτηρίζεται «μαύρο χρήμα».

Αυτή η εξέλιξη, σε συνδυασμό με την άρση του τραπεζικού απορρήτου, που ισχύει πλέον στη χώρα μας, διαμορφώνει ένα πολύ πιο αποτελεσματικό οπλοστάσιο για την μάχη κατά της φοροδιαφυγής».

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, την περασμένη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στη Βέρνη σχετική συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Ελβετίας με επικεφαλής τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων Οικονομικών των δύο χωρών, Ηλ. Πλασκοβίτη και M. Αμπούλ.
http://www.zougla.gr/