Του έταξαν 150.000 ευρώ -Του έκλεψαν 50.000

ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ
Εξαπάτησαν Ρεθυμνιώτη επιχειρηματία και του πήραν 50.000 ευρώ" Του υποσχέθηκαν τριπλασιασμό του ποσού με «χημικό τρικ» Της ΠΟΠΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Μπορεί να φαντάζει απίστευτη ιστορία ή ανέκδοτο η υπόθεση που εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινή και συνέβη στο Ρέθυμνο, με θύμα επιχειρηματία που φαίνεται ότι πείσθηκε από δυο αλλοδαπούς αετονύχηδες όταν του είπαν ότι τα χρήματα του θα «γεννήσουν» και θα τριπλασιαστούν.
Τους παρέδωσε ένα μεγάλο χρηματικό ποσόν προκειμένου να κάνουν το πείραμα της «επώασης», όμως ο επιχειρηματίας όταν άνοιξε τη συσκευασία του πολλαπλασιασμού βρήκε «άνθρακες» αντί ευρώ. Τα χρήματα του είχαν κάνει φτερά. Οι αλλοδαποί τα είχαν αρπάξει και είχαν πετάξει για την Αθήνα.

Η άμεση κινητοποίηση των τοπικών αστυνομικών αρχών, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν στη διάθεση τους κανένα στοιχείο της ταυτότητας των δραστών πλην ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου που είχε απενεργοποιηθεί και της πληροφορίας ότι εργάζονται ως disc-jockey σε νυχτερινά κλαμπ, είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να συλληφθούν στην Αθήνα, σε κέντρο διασκέδασης όπου εργαζόταν ο ένας. Στην κατοχή τους βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος του ποσού των 50.000 ευρώ που είχαν αρπάξει από το Ρεθυμνιώτη επιχειρηματία εξαπατώντας τον. Οι δυο αλλοδαποί, ένας 28χρονος υπήκοος Καμερούν και ένας 27χρονος υπήκοος Νιγηρίας, διηγήθηκαν με κάθε λεπτομέρεια, στους αστυνομικούς της υπηρεσίας Αθηνών που τους συνέλαβαν, πως κατάφεραν να εξαπατήσουν τον 39χρονο Ρεθυμνιώτη.
http://paramythia.pblogs.gr