Καταλήψεις υπουργείων ...


Από τις 06:00 είναι αποκλεισμένο από εργαζόμενους, το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης, ενώ υπό κατάληψη είναι και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Επίσης,  υπό κατάληψη  τελούν τα υπουργεία Εργασίας, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Δικαιοσύνης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και Γεωργίας. Στα υπόλοιπα Υπουργεία οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν καταλήψεις. Τέλος έλαβε πριν από λίγο η κατάληψη στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς επίσης και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Στις 10:20 δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία η Λ.Μεσογείων που παρέμενε κλειστή για αρκετή ώρα από την διαμαρτυρία των εργαζομένων στα υπουργεία Δικαοσύνης και Ανάπτυξης.
Λίγο μετά τις 10:00 οι υπάλληλοι που είναι συγκεντρωμένοι έξω από το υπ.Οικονομικών εμπόδισαν την είσοδο δύο χαμηλόβαθμων στελεχών της τρόικας, αμέσως μόλις τους αντελήφθησαν. Νωρίτερα δεν επέτρεψαν την είσοδο στον διευθυντή του  γραφείου του Ευ. Βενιζέλου.
Απο  τις 12:30 έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Καραγιώργη Σερβίας βρίσκονται συγκεντρωμένοι ηθοποιοί, λογοτέχνες και προσωπικότητες του πολιτισμού, που διαδηλώνουν ενάντια στα σκληρά οικονομικά μέτρα. «Να πληρώσουν οι ίδιοι τα χρέη που δημιούργησαν. Ο λαός να συσπειρωθεί και να τους πετάξει από τη θέση τους» λέει η πρόεδρος των Ελλήνων ηθοποιών Λίλα Καφαντάρη.
http://www.24h.gr/