High tech χασισοφυτεία σε σπίτι στην Θεσσαλονίκη

Όλο τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό για να καλλιεργούν χασίς στο σπίτι τους είχαν δύο Έλληνες που συνελήφθησαν στην περιοχή της Χαριλάου...Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών έκαναν έλεγχο σε δύο άτομα, ηλικίας 33 και 27 χρονών.
Κατά τον έλεγχο στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο εμπλουτισμένο με ακατέργαστη κάνναβη σε φούντα, ένα γυάλινο ποτηράκι, που περιείχε χασισέλαιο, συνολικού μεικτού βάρους 82 γραμ., το οποίο προόριζαν για εμπορία, δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και 170 ευρώ, που προέρχονται από εμπορία ναρκωτικών.
Οι αστυνομικοί στη συνέχεια έκαναν έλεγχο στο σπίτι του 27χρονου. Εκεί, έμειναν έκπληκτοι, όταν διαπίστωσαν πως είχε τον απαραίτητο εξοπλισμό για να καλλιεργεί χασίες.
Ειδικότερα, στο σπίτι του 27χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα δέμα ακατέργαστης κάνναβης σε φούντα βάρους 128 γραμ., πέντε μικροδέματα ακατέργαστης κάνναβης σε φούντα συνολικού βάρους 9,2 γραμ., δύο μικροδέματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 3,4 γραμ., ένα μικρόδεμα καταργασμένης κάνναβης βάρους 0,7 γραμ., δύο γυάλινα ποτηράκια και 1 μεταλλικό μπρίκι, με εμφανή υπολείμματα χασισέλαιου, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, μία συσκευή εκκένωσης ηλεκτρισμού (tazer) ένα σπρέι πιπεριού και 1.295 ευρώ, που προέρχονται από εμπορία ναρκωτικών.
Το αξιόλογο της υπόθεσης είναι ότι οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν πλήρη εξοπλισμό, κατάλληλο για υδροπονική καλλιέργεια φυτών κάνναβης, αποτελούμενο από έναν ανεμιστήρα εξαερισμού χώρου, μία πλαστική λεκάνη πρόσφορη για υδροπονική καλλιέργεια φυτών κάνναβης, έναν λαμπτήρα και τέσσερα πλαστικά δοχεία με υγρό λίπασμα κατάλληλο για υδροπονική καλλιέργεια φυτών κάνναβης.
http://www.thestival.gr/