Σούπερ τραπεζικό Deal ...με Σεΐχηδες και χίλιες ... μια τράπεζες !

Είναι το deal των deal αν όπως όλοι λένε ....ανακοινωθεί την Δευτέρα ! Εurobank και Alpha Bank ενώνονται ! Και σίγουρα δεν θα είναι το μόνο deal που θα παίξει στον τραπεζικό χώρο ! Ακολουθούν και αλλά πολλά, που θα αλλάξουν τον τραπεζικό χάρτη της Ελλάδας !

Μάλιστα οι πληροφορίες λένε οτι στο συγκεκριμένο deal γίνεται με ευλογίες Σείχηδων από το Κατάρ όπως αναφέρει του zougla.gr . Δείτε τι αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ
αθοριστικό ρόλο για την έκβαση του deal μεταξύ Alpha Βank και Eurobank διαδραματίζει το Paramount, το επενδυτικό σχήμα από το Κατάρ.

Το Paramount, το οποίο κατέχει το 4% της Alpha, με ιστορικό κόστος κτήσης τα 18 ευρώ και μέσο κόστος κτήσης τα 12 ευρώ, εμφανίζεται αποφασισμένο να επενδύσει νέα σημαντικά κεφάλαια, ώστε να αποκτήσει μεγάλο και στρατηγικό ποσοστό στο νέο σχήμα. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το Κατάρ θα αποκτήσει το 20% του νέου σχήματος, εισφέροντας ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσό και εξασφαλίζοντας με το παραπάνω την πολυπόθητη ρευστότητα. Οι συζητήσεις μεταξύ των τριών πλευρών διαρκούν εδώ και εβδομάδες, με το fund του Κατάρ που συμμετέχει ήδη στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank με ποσοστό λίγο χαμηλότερο του 5% να έχει θέσει από την αρχή υποψηφιότητα, για να παίξει τον ρόλο του χρηματοδότη και να αναλάβει έτσι πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο σχήμα.