Master Card: "καμία διαδικτυακή επίθεση εναντίον μας"

Πριν από λίγες ημέρες, όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενη δημοσίευσή μας, η ομάδα hacking Anonymous είχε αναφέρει με μήνυμα στο Twitter ότι μέσω επίθεσης DDoS (Distributed Denial of Service attack) είχε καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στην ιστοσελίδα MasterCard.com για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ως αντίποινα για την παύση παροχής υπηρεσιών στο Wikileaks.

Το μήνυμα έγραφε χαρακτηριστικά “MasterCard.com DOWN!!!”, προσθέτοντας ότι “έριξαν” την ιστοσελίδα MasterCard.com επειδή εκπρόσωποι της εταιρείας τόλμησαν να τα βάλουν με τους Anonymous και το Wikileaks.
Για την ακρίβεια όμως, η ιστοσελίδα MasterCard.com βρέθηκε εκτός λειτουργίας λόγο προβλήματος στον διαδικτυακό πάροχο ISP (Internet Service Provider) και όχι από κάποια επίθεση που υποτίθεται ότι δέχθηκε όπως χαρακτηρίστηκα δήλωσε εκπρόσωπος της Master Card.
Η εκπρόσωπος της Master Card Jennifer Stalzer, δήλωσε μέσω e-mail που απέστειλε σε δημοσιογράφους ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε επηρέασε αρκετούς χρήστες στιγμιαία αλλά κανένα στοιχείο πιστωτικής κάρτας δεν εκτέθηκε και οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών μπορούν να συνεχίσουν ελεύθερα και χωρίς φόβο τις αγορές τους.

http://www.secnews.gr/archives/16446