Hackers εκμεταλλεύονται το θάνατο της Amy Winehouse

Έχουμε παρατηρήσει αρκετές φορές hackers να εκμεταλλεύονται συγκλονιστικές ειδήσεις και μεγάλα γεγονότα με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα ή πληροφορίες από ανυποψίαστους χρήστες, και φυσικά δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεκμετάλλευτο τον θάνατο της Amy Winehouse.
Η είδηση του θανάτου αναφέρεται παντού, το Facebook και το Twitter έχουν γεμίσει από post που αναφέρουν το τραγικό γεγονός καθώς επίσης και τα σχόλια των θαυμαστών της αγγίζουν πλέον τα εκατομμύρια.
Οι κακόβουλοι εισβολείς συνήθως δημιουργούν μια δημοσίευση με ενσωματωμένο link (που υποτίθεται ότι οδηγεί σε σχετικό άρθρο του CNN) το οποίο φυσικά θα αγγίξει τους θαυμαστές της όπως για παράδειγμα: “Η αδικοχαμένη Amy Winehouse” ή “Ακόμη ένα θύμα στη λίστα των διάσημων 27άρηδων”. Στη συνέχεια εξαπλώνουν τη δημοσίευση με το link. Κατά πάσα πιθανότητα το 90% των χρηστών που θα το δουν, ειδικά του Facebook, θα το ανοίξουν. Το link όμως θα μπορούσε να κρύβει οτιδήποτε, όπως κάποιο προϊόν το οποίο οι hackers επιθυμούν να προωθήσουν, ή ακόμα χειρότερα ένα κακόβουλο σύνδεσμο.
Φυσικά δεν είναι ο μόνος τρόπος εξαπάτησης αλλά καλό είναι να προσέχουμε τους συνδέσμους που ακολουθούμε και να μην εμπιστευόμαστε ούτε τα προτεινόμενα από τους φίλους μας links αν δεν τα έχουμε ελέγξει πρωτίστως.
Παρόμοιες μέθοδοι χρησιμοποιούνται και για την εξαπάτηση χρηστών με τα πρόσφατα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Νορβηγία και έχουν συγκλονίσει την υφήλιο.
Θα πρέπει πάντοτε να είμαστε αρκετά προσεκτικοί, ειδικά όταν πρόκειται για γεγονότα παγκόσμιας απήχησης.
http://www.secnews.gr/