Ενας χρόνος μετά την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια ...

Την Τρίτη συμπληρώνεται ένας χρόνος ...από την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια που σόκαρε ιδιαίτερα τους bloggers, με δεδομένο ότι ήταν ένα οικείο πρόσωπο γι αυτούς μέσα από το blog trokitiko , άσχετα αν διαφωνούσαν με πρακτικές και γραμμές στις αναρτήσεις ή αν από άλλες παράλληλες και υπόγειες διαδρομές εξουσίας, που έβρισκαν άκρες στο blog, έκαναν επιθέσεις σε άλλους bloggers !Βέβαια με την πάροδο του χρόνου ...πολλοί τον ξέχασαν άλλοι τον μνημονεύουν επετειακά ή συγκυριακά ...και όλοι αντάμα τον προσπέρασαν!

Σαν blog το trokriko αναδείχθηκε και μέσα από την αναφορά και "στήριξη" των άλλων media ( με αρνητική ή θετική εικόνα) και αποτέλεσε ένας θρύλος και αναφορά για όλο το blogging ! Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη του blog troktiko έπαιξε η μεγάλη κόντρα του μακαρίτη και αδικοχαμένου Γκιόλια με τον Μάκη Τρανταφυλλόπουλο , ενώ υπήρξε συνεργάτης του και μαζί κατά τα θρυλούμενα είχαν ξεκινήσει το blog πριν βρεθούν σε αντιπαλότητα. Επίσης μεγάλη ώθηση στο blog έδωσε και η συνεργασία του Γκιόλια με τον Θέμο Αναστασιάδη πρώην συνεταίρο με τον Μάκη στην έκδοση του Πρώτο Θέμα.
Βέβαια στην πορεία και στην διαδρομή του το blog ανέπτυξε  μεγάλες κόντρες και μεγάλες συμμαχίες με πολλούς ανθρώπους των μίντια.
Σημασία όμως έχει ότι όλοι μετά σιώπησαν και ξέχασαν...Έστω και αρχικά με το θέμα της άγριας δολοφονίας του τον έκλαψαν  ή και τον λοιδόρησαν
Και ο Σωκράτης Γκιόλιας ...πλήρωσε με την ζωή του το πάθος του ή τις αδυναμίες του  στον τρόπο που ασκούσε ή ήθελε να ασκεί τον δημόσιο λόγο και την αποκαλυπτική δημοσιογραφία.
Σε πολλούς ίσως άρεσε που βγήκε από την μέση ...άλλους τους προβλημάτισε !
Σημασία έχει οτι ...το blogging δεν υπέστειλε την σημαία ! Η μαχητικότητα που διακρίνει πολλά blogs και ήταν ισάξια του troktiko, άσχετα αν δεν είχαν την αντίστοιχη προβολή, συνεχίζεται!
Οι σφαίρες μπορεί να σταματούν ....ανθρώπους αλλά όχι ιδέες και στόχους !
Γιαυτό θα επανέλθουμε ....στο θέμα