Μέσω Τwitter διέρρευσαν οι πληροφορίες για την επιχείρηση στην έπαυλη του Μπιν Λάντεν

Μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter μεταδόθηκε για πρώτη φορά η είδηση του θανάτου του Οσάμα μπιν Λάντεν, και μάλιστα με 7 ώρες διαφορά από το διάγγελμα του Μπαράκ Ομπάμα.


Η «πρωτιά» πιστώνεται σε έναν σύμβουλο πληροφορικής από το Πακιστάν, ο οποίος μετέδωσε… εν αγνοία του την εκτέλεση του Λάντεν την ώρα που αυτή συνέβη.

Ο 30χρονος Σοχέιμπ Αθάρ, ο οποίος διατηρεί λογαριασμό στο Twitter με το ψευδώνυμο «ReallyVirtual», αναμετέδωσε «ζωντανά», λεπτό προς λεπτό, την επιχείρηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην πόλη Αμποταμπάντ όπου ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε.

Ο Αθάρ έγραψε το πρώτο μήνυμα (tweet) περίπου στη μία τα ξημερώματα τοπική ώρα (11 το βράδυ ώρα Ελλάδας), διαπιστώνοντας μια «ασυνήθιστη» παρουσία ελικοπτέρων στην περιοχή.

«Ένα ελικόπτερο ίπταται πάνω από την πόλη Αμποταμπάντ στη μία τα ξημερώματα (πρόκειται για σπάνιο γεγονός)», έγραψε.

Στη συνέχεια άρχισε να αναμεταδίδει μέσω του Twitter σε πραγματικό χρόνο την στρατιωτική επιχείρηση. Σε ένα από τα μηνύματά του ανέφερε έναν δυνατό κρότο που τράνταξε τα παράθυρα του σπιτιού του, σχολιάζοντας: «Ελπίζω να μην είναι η αρχή για κάτι άσχημο». Λίγο αργότερα, μετέδωσε την πτώση και την συντριβή ενός ελικοπτέρου.
http://www.zougla.gr/