Tα μυστικά "άμυνας" στην προστασία των κωδικών σας πρόσβασης στο internet

Ο κωδικός πρόσβασης στην εκάστοτε υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείτε, είναι η τελευταία γραμμή άμυνας που εξασφαλίζει την ασφάλεια των δεδομένων που διαχειρίζεστε.

Ένας κακόβουλος χρήστης μπορεί με συγκεκριμένα εργαλεία ακόμη και να αλλάξει τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιείτε και προφανώς να αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς σας, στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης ακόμη και στον τραπεζικό σας λογαριασμό, εκμεταλλευόμενοι το “μαγικό” πλήκτρο: “ I Forgot My Password”.
Είναι βεβαίως αρκετά δελεαστικό να χρησιμοποιούμε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε όλους τους online λογαριασμούς που χρησιμοποιούμε, κατά πόσο είναι όμως ασφαλές;

Βάση των πιο πρόσφατων επιθέσεων σε λογαριασμούς χρηστών οι οποίοι χρησιμοποιούσαν “φτωχούς” κωδικούς πρόσβασης, νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να λάβετε τα μέτρα σας.
Η λύση είναι αρκετά απλή και δεν θα χρειαστεί να θυμάστε 30 διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης οι οποίοι θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλοι με συνδυασμό χαρακτήρων συμβόλων και αριθμών.
Η εγκατάσταση ενός προγράμματος αποθήκευσης κωδικών όπως το KeePass, θα σας δώσει τη δυνατότητα να αποθηκεύετε όσους κωδικούς επιθυμείτε χωρίς να χρειάζεται να θυμάστε κανέναν από αυτούς. Βεβαίως για να κάνετε log-in στο πρόγραμμα θα πρέπει να εισάγετε έναν ισχυρό κωδικό, ο οποίος θα είναι και ο μοναδικός που θα πρέπει να θυμάστε.
http://www.secnews.gr/archives/13610