Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Kινητό και πιστωτική μαζί ...από την Google.

Μία νέα δωρεάν εφαρμογή που μπορεί να μετατρέψει ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο σε ηλεκτρονικό πορτοφόλι παρουσίασε η Google.Στην πρωτοβουλία της αμερικανικής εταιρείας συνεργάζονται η τράπεζα Citibank, η Mastercard, η First Data και η εταιρία τηλεπικοινωνιών Sprint.Το λεγόμενο «Google Wallet» βρίσκεται σε φάση δοκιμών σε μια σειρά από καταστήματα και υπηρεσίες, και αναμένεται να εμφανιστεί φέτος το καλοκαίρι.

Σε πρώτη φάση η νέα εφαρμογή θα λειτουργεί στο κινητό Nexus S 4G της ίδιας της Google και σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλα smartphones με λειτουργικό Android που θα είναι εφοδιασμένα με την τεχνολογία «επικοινωνίας εγγύς πεδίου» (NFC). Χάρη σε ένα ειδικό «τσιπάκι» όπου ο χρήστης έχει εισάγει τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας του, η τεχνολογία αυτή επιτρέπει να κάνει πληρωμές απλώς «δείχνοντας» το κινητό του στα ταμεία που θα είναι εξοπλισμένα με το σύστημα PayPass της CitiMasterCard.

Η τεχνολογία NFC καθιστά εφικτές τις υψηλής συχνότητας ασύρματες κρυπτογραφημένες επικοινωνίες μεταξύ κοντινών συσκευών. Οι πελάτες επίσης θα μπορούν να χρησιμοποιούν μια προπληρωμένη «κάρτα» Google (κατ’ αναλογία με τις εικονικές προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες), στην οποία θα έχουν εκ των προτέρων «φορτώσει» όσα χρήματα θέλουν.

Το ηλεκτρονικό πορτοφόλι θα γίνει αρχικά αποδεκτό από τουλάχιστον 124.000 εμπόρους στις ΗΠΑ και πάνω από 311.000 στον υπόλοιπο κόσμο, σε πρώτη φάση στην Ευρώπη και μετά στην Ασία. Σύμφωνα με τη Google, το «Google Wallet» θα αποτελέσει «την επόμενη γενιά του κινητού εμπορίου».

Ο επικεφαλής της Google, Έρικ Σμιτ εκτιμά πως η τεχνολογία αυτή μπορεί κάποια στιγμή να αντικαταστήσει τις πιστωτικές κάρτες.

Οι αναλυτές πάντως εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί κατά πόσο πράγματι οι καταναλωτές θα αλλάξουν τις καταναλωτικές συνήθειές τους. Η πλήρης εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος θα απαιτήσει χρόνια, αν μη τι άλλο μέχρι οι καταστηματάρχες να αναβαθμίσουν τα μηχανήματα στα ταμεία τους ώστε να δέχονται τη νέα τεχνολογία «επικοινωνίας εγγύς πεδίου».

Προς το παρόν πάντως οι χρήστες-καταναλωτές μάλλον εμφανίζονται διστακτικοί λόγω ανησυχιών γύρω από τα θέματα της ασφάλειας των συναλλαγών και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων τους.

Η Google τονίζει πάντως ότι το «πορτοφόλι» της ενσωματώνει πολλά συστήματα ασφαλείας, όπως η ανάγκη για εισαγωγή ΡΙΝ από τον χρήστη πριν από κάθε συναλλαγή καθώς και η κρυπτογράφηση των στοιχείων της ενσωματωμένης πιστωτικής κάρτας. Αν εξάλλου το τηλέφωνο-πορτοφόλι χαθεί, τότε το ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών μπορεί να απενεργοποιηθεί από μακριά με μια κλήση, ουσιαστικά με τον ίδιο τρόπο που απενεργοποιείται μια κλεμμένη φυσική πιστωτική κάρτα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…