Ραντεβού θανάτου ..μέσω Facebook από Αλβανικό ζευγάρι σε Ελληνα !

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 29χρονου ημεδαπού, που δολοφονήθηκε απογευματινές ώρες της 8-5-2010, στο 40ο χλμ. της Λ. Αθηνών-Σουνίου, στο Κορωπί.


Δράστης είναι 26χρονος αλλοδαπός και συνεργοί του μία 23χρονη και δύο ακόμη νεαροί αλλοδαποί, όλοι υπήκοοι Αλβανίας . Κίνητρο του εγκλήματος ήταν η παθολογική ζήλια του 26χρονου για την πρώην φίλη του, με την οποία θεωρούσε ότι το θύμα είχε συνάψει ερωτική σχέση.

Για τον λόγο αυτό, ο δράστης με τη βοήθεια της 23χρονης δημιούργησε ένα ψεύτικο προφίλ, σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ( facebook ) με σκοπό να εξαπατήσει το θύμα και να το παρασύρει σε συνάντηση σε κάποια ερημική τοποθεσία. Έτσι, η 23χρονη κανόνισε συνάντηση με το θύμα στο σημείο της δολοφονίας και όταν αυτός αφίχθη με το αυτοκίνητό του, ο δράστης που τον ανέμενε τον πυροβόλησε επανειλημμένως, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Έπειτα από αναζητήσεις ενός χρόνου, απογευματινές ώρες της 22-5-2011 εντοπίσθηκε ο 26χρονος σε παραλία του Αλίμου. Στη θέα των Αστυνομικών προσπάθησε να διαφύγει κολυμπώντας στη θάλασσα, τον ακολούθησαν όμως οι Αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.

Ο δράστης θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.