Ιταλο-ολανδική εταιρία μπουρδέλων νοίκιασε κάμπινγκ από τα τουριστικά ακίνητα !

Στην Ιταλο-ολανδικών συμφερόντων «Mare nostrum» περνάει το κάμπινγκ της Σκοτίνας, ύστερα από την αιφνιδιαστική απόφαση της Εταιρίας Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑ), να ακυρώσει την προκήρυξη αξιοποίησης που ήταν σε εξέλιξη, επιλέγοντας τη ...συγκεκριμένη εταιρία η οποία κατέθεσε μια εντελώς διαφοροποιημένη από τις υπάρχουσες (και σαφώς πρωτότυπη) πρόταση για τα δεδομένα της Ελλάδας.

Η απόφαση της ΕΤΑ, δημοσιοποιήθηκε αργά χθες το μεσημέρι, με μια λιτή ανακοίνωση και υπό την πίεση εξεύρεσης πόρων από την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου. Πέρα από την πρωτότυπη πρόταση η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη του σεξοτουρισμού, η Ιταλοολανδική Εταιρεία μπήκε δυνατά στη διεκδίκηση της έκτασης διαθέτοντας ένα τεράστιο ποσό, που πλησιάζει τα 700 εκατομμύρια ευρώ.
Το πρότζεκτ περιλαμβάνει εκτός από τις τυπικές τουριστικές εγκαταστάσεις (σπα, αθλοτουρισμού, μπαγκαλόους) την ανάπτυξη του σεξοτουρισμού σε συνδυασμό με ιατρικό τουρισμό.
Όπως αναφέρετε στην ιστοσελίδα της Mare nostrum (www.marenostrum.tt) «ο σεξοτουρισμός είναι πλέον μια κραταιά βιομηχανία και τα τσάρτερ του έρωτα απογειώνονται συνεχώς από τις ανεπτυγμένες χώρες με προορισμό κυρίως την Ταϊλάνδη, τις Φιλιππίνες, τη Βραζιλία, την Εσθονία ή τη Ρωσία. Ανάμεσα στους «καυτούς» προορισμούς, σύντομα θα συγκαταλέγεται και η Ελλάδα, στην οποία η εταιρία μας φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες μονάδες στους πρόποδες του Ολύμπου, εκεί που οι Μαινάδες συναντούσαν τον Σάτυρο…»
Στην ίδια ιστοσελίδα αναφέρεται ότι η Mare nostum, με την επένδυσή της στην Πιερία, επιχειρεί να ξεχωρίσει το σεξ, από την στερεότυπη πεντάδα που προβάλλεται σαν must για τουρισμό. «Οι εισβολείς στις ερωτικές περιοχές του πλανήτη ξεχωρίζουν περισσότερο το σεξ, από την πεντάδα sun (ήλιος), sex, sand (αμμουδιά), sea (θάλασσα) και servility (δουλοπρέπεια).
Είναι ενδεικτικό ότι τα τελευταία χρόνια έχει πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των τουριστών προς τις «ερωτικές χώρες». Από το 1975 οι αφίξεις προς την Ανατολική Ασία και χώρες του Ειρηνικού έχουν παρουσιάσει τη μεγαλύτερη και εντυπωσιακότερη αύξηση παγκοσμίως. Σε αυτές τις περιοχές, οι αφίξεις αυξήθηκαν από 11,3% που ήταν το 1975 σε 15,2% το 1996. Επίσης, η Αφρική είχε ποσοστό αύξησης αφίξεων από 1,2% σε 3,3% το 1996.
Η πρόταση, αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της, στην Θεσσαλονίκη μέσα στον Απρίλιο, ενώ είναι άγνωστο ακόμη πως θα αντιδράσει η τοπική κοινωνία. «Το πρόβλημα στην επένδυση δεν είναι τα λεφτά, αλλά οι ενδεχόμενες αντιδράσεις μιας συντηρητικής κοινωνίας», αναφέρεται στο ίδιο site.
Πάντως, μάλλον προετοιμασμένοι είναι οι άνθρωποι της Mare nostrum, αφού επιμένουν ότι θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας κυρίως στο κομμάτι που αφορά τον ιατρικό τουρισμό. Όπως λένε η επένδυση δεν έχει μόνο στόχο τον σεξοτουρισμό αυτόν καθ’ αυτόν, αλλά και το να βοηθήσει ζευγάρια από την Ευρώπη που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί ή ελεύθερες γυναίκες που θέλουν να τεκνοποιήσουν, στο να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους. Έτσι ένα μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων, θα αφορά τις ιατρικές υπηρεσίες στον τομέα αυτόν όπου θα απαιτηθούν τόνοι σπέρματος, το οποίο όπως διαβεβαιώνουν θα είναι μόνο ελληνικής προελεύσεως με προτεραιότητα στους Πιεριείς δότες (ή χομπίστες-πρωταθλητές του αθλήματος, προσθέτουμε εμείς).
Μέχρι χθες πάντως, δεν υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις τοπικών παραγόντων, οι οποίοι σαφώς και αιφνιδιάστηκαν.
http://kraxtis-gr.blogspot.com/