Αποκαλυψεις Wikileaks για Σαμαρά

Σύμφωνα με τα Wikileaks ο Αντώνης Σαμαράς το 2008, όταν ακόμα ήταν απλός ευρωβουλευτής, έκανε κρυφές συναντήσεις με την Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Ελλάδα, συζητούσε με υψηλούς παραγοντες της πρεσβείας και ενάντια στις επίσημες θέσεις της Ελλάδας, σε θέματα που προωθούσε η τότε κυβέρνηση Καραμανλή, όπως πχ η αγορά ρωσικών τεθωρακισμένων και η Ελληνο-Ρωσική προσέγγιση, δίνοντας μάλιστα και αυθαίρετες διαβεβαιώσεις!


Επίσης συμφωνα με τα ίδια έγγραφα ανάλαβε να προωθήσει τις Αμερικανικές θέσεις για αυτά τα θέματα προς όλους αυτούς που έπρεπε να ακούσουν!
Επιπλέον συμφωνα με τα Wikileaks που εξασφάλισε αποκλειστικά η Καθημερινή, υπάρχουν σαφείς υποννοιες συμφωνα με εμπιστευτικό τηλεγράφημα του Αμερικανου Πρεσβη Ντάνιελ Σπέκχαρτ ότι ο Αντώνης Σαμαρας ήταν ο εκλεκτός των Αμερικάνων στην μακρόχρονη εσωκομματική διαδικασία διαδοχής μέσα στη Νέα Δημοκρατία, τουλάχιστον από το 2008. Ο πρεσβης φαίνεται να "οσφρίζεται" (να γνωρίζει κατ΄ουσίαν) από πάρα πολύ νωρίς ακόμα -όταν ακόμα κανένας στην Ελλάδα δεν μπορούσε να το φανταστεί- ότι η επανείσοδος του Αντώνη Σαμαρά στη κυβέρνηση -"από την πολιτική ερημιά" όπως χαρακτηριστικά λέει ο πρεσβης-δεν είναι άλλη μια απλή επανεμφάνιση πολιτικού, αλλά μια καλά σχεδιασμένη διαδικασία που σκοπό έχει να ανεβάσει τον Σαμαρά στην προεδρία του κόμματος και στην κυβέρνηση της χώρας, όπως ξεκάθαρα υπονοείται.

Οι Αμερικανοί, που γνωρίζουν πολύ καλά -ως φαίνεται- τα βιογραφικά στοιχεία του Σαμαρά αναφέρουν ότι είναι πολύ πιο συντηρητικός από τους αντιπάλους του και ιδιαίτερα από την Ντόρα Μπακογιάννη. Ο πρέσβης σχολιάζει επίσης για τη διαδοχή στη Ν.Δ. ότι «ο Σαμαράς ελπίζει στη στήριξη της καραμανλικής «φυλής».

Πάνω στο θέμα, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε χθες στον Χατζηνικολάου και στον Real Fm ότι σε προηγουμενη συνέντευξη με τον Γιωργο Τράγκα είχε αναφέρει ότι εκ των υστέρων είδε ότι υπήρχε σχέδιο και παίχτηκαν παιχνίδια στο παρασκηνιο υπέρ του Αντώνη Σαμαρα και χωρίς να το γνωρίζει ο Καραμανλής. Επίσης δήλωσε πως ο κ. Σαμαράς δεν είχε καμία δικαιοδοσία να κάνει συνενοήσεις εν κρυπτώ με αμερικάνικους παράγοντες, ενώ η ελληνική κυβέρνηση είχε χαράξει άλλη στρατηγική και αν διαφωνούσε έπρεπε να βγει και να το πει δημόσια. Τέλος, δήλωσε ότι " Μεμφομαι τον εαυτό μου για αυτή την ιστορία η οποία άρχισε ουσιαστικά 2,5 χρόνια πριν την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ και ομολογώ προς μεγάλη μου ντροπή, ότι δεν την πήρα είδηση...αν την είχα παρει είδηση ενδεχομένως να είχα κάνει και διαφορετικά πράματα...αν θέλετε υποτίμησα το παρασκήνιο πάρα πολύ".
http://antiitroktiko.blogspot.com/