"Mαιμού" ασφαλιστής εξαπατά ηλικιωμένους στην Κρήτη

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου, για τον εντοπισμό ενός εύσωμου, μετρίου αναστήματος άντρα, ο οποίος προσποιούμενος τον ασφαλιστή έχει εξαπατήσει πολλά ηλικιωμένα ζευγάρια του νομού.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει στην υποδ/νση ασφαλείας ηρακλείου ο εν λόγω άντρας, φορώντας κουστούμι, γραβάτα και κρατώντας έναν χαρτοφύλακα στο χέρι χτυπάει τα κουδούνια ηλικιωμένων ατόμων, στους οποίους συστήνεται ως ο ασφαλιστής των παιδιών τους. Και αφού τους λέει ότι οι πελάτες του, του οφείλουν χρηματικά ποσά της τάξεως των 300 ΕΥΡΩ, κατορ8ώνει να τους εξαπατά.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα ηλικιωμένα θύματά του, φαίνεται ότι ο καλοντυμένος κύριος δρα με βάση ενός οργανωμένου σχεδίου, αφού ξέρει ακόμα και λεπτομέρειες από την προσωπική ζωή των ηλικιωμένων που βάζει στο στόχαστρό του και έτσι κατορθώνει να μην κινεί τις υποψίες τους.
Σχέδιο βγαλμένο από αστυνομική ταινία
Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι ο συγκεκριμένος δράστης δεν έχει συνεργούς και ότι κατορ8ώνει να μαθαίνει πληροφορίες για τους ηλικιωμένους που εξαπατά από ανυποψίαστους γείτονές τους, με τους οποίους συνομιλεί πριν χτυπήσει την πόρτα των θυμάτων του.

Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίων σε γειτονιές της πόλης του ηρακλείου, όπου τα τελευταία δύο 24ωρα έχει εξαπατήσει τουλάχιστον, 4 ηλικιωμένους, καθώς οι αξιωματικοί της ασφάλειας εκτιμούν ότι υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι που τους έχει εξαπατήσει και οι οποίοι δεν έχουν περάσει το κατώφλι του αστυνομικού μεγάρου ηρακλείου, προκειμένου να καταγγείλουν ότι έπεσαν 8ύματα απάτης.

Tην περασμένη Τετάρτη, ο εύσωμος καλοντυμένος άντρας χτύπησε το κουδούνι μιας 71χρονης γυναίκας που μένει στην οδό ηλέκτρας, στην περιοχή της θερίσου. Της συστήθηκε ως φίλος του γιου της, ο οποίος του χρωστάει 300 ευρώ. Μάλιστα,  είπε στην ανυποψίαστη γυναίκα ότι αν δεν του τα δώσει, τότε θα προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Η 71χρονη θέλοντας να προστατέψει τον γιο της, του έδωσε τα χρήματα. Εκείνος αφού την ευχαρίστησε άνοιξε την πόρτα και λέγοντας ότι πρέπει να προλάβει τις τράπεζες ανοιχτές, έφυγε. Λίγα λεπτά αργότερα, χτύπησε το κουδούνι μιας 73χρονης, που μένει στην οδό Κονδυλάκη, και λίγα μόλις μέτρα μακριά από το σπίτι της προηγούμενης ηλικιωμένης που εξαπάτησε.

Σε αυτή την περίπτωση συστήθηκε ως ο ασφαλιστής του γιου της 73χρονης, ο οποίος και τον έστειλε στην μητέρα του προκειμένου να πληρώσει τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου του, καθώς αν δεν τα πλήρωνε την συγκεκριμένη ημέρα, σύμφωνα πάντα με τα όσα είπε ο «ασφαλιστής» στην 73χρονη, θα έχανε κάποιους βαθμούς-μπόνους από την ασφαλιστική εταιρεία. Η ηλικιωμένη γυναίκα του έδωσε τα 300 ευρώ. Όταν η 73χρονη του ζήτησε την απόδειξη εκείνος με περισσό θράσος της είπε ότι θα την στείλει η ασφαλιστική εταιρεία στον γιο της, μαζί με το ασφαλιστήριο. Όμως, φαίνεται ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος και της ζήτησε άλλα 100 για το…. ΦΠΑ! Αλλά στάθηκε άτυχος αφού η το θύμα του του είπε ότι δεν είχε άλλα χρήματα και έτσι έφυγε.

Το επόμενο θύμα του.. μία 74χρονη γυναίκα, που μένει στην οδό Μακεδονίας στην περιοχή των Πατελλών. Και σε αυτή την περίπτωση, συστήθηκε ως ασφαλιστής και με τον ίδιο τρόπο κατόρ8ωσε να αποσπάσει ακόμα 300 ευρώ από την ηλικιωμένη.

Και ενώ η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, εκείνος την επόμενη ημέρα, χτύπησε το κουδούνι ενός ηλικιωμένου ζευγαριού από το οποίο κατόρ8ωσε να πάρει 600 ευρώ. Οι αξιωματικοί της τοπικής ΕΛΑΣ είναι αισιόδοξοι ότι πολύ σύντομα θα φτάσουν στα ίχνη του καλοντυμένου άντρα, καθώς η περιγραφή των χαρακτηριστικών του, που έχουν δώσει οι ηλικιωμένοι είναι αρκετή για να βρουν την ταυτότητα του.
http://www.flashnews.gr/