Εφορίες τέλος! Σε ιδιώτες ο φορολογικός έλεγχος !

Με στόχο την είσπραξη εσόδων 47,2 δισ. ευρώ έως το τέλος του χρόνου και με ουσιαστικό αντικείμενο την πλήρη ανατροπή της λειτουργίας του φορολογικού μηχανισμού τίθεται άμεσα σε εφαρμογή το φιλόδοξο σχέδιο της κυβέρνησης που δίνει εξουσία ελεγκτικά γραφεία να διενεργούν τον έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης.

Με τις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου παρέχεται η δυνατότητα στα συγκεκριμένα γραφεία (που θα πιστοποιηθούν από το υπουργείο Οικονομικών) να διενεργούν, για λογαριασμό των Εφοριών πλήρη έλεγχο σε φορολογικά αντικείμενα (φορολογία εισοδήματος, ΦΠΑ, φόρος μισθωτών υπηρεσιών) και να εκδίδουν ετήσιο φορολογικό πιστοποιητικό.
Οι επιχειρήσεις θα μπορούν θα θεωρούνται «φορολογικά καθαρές» αν το πιστοποιητικό είναι λευκό, δηλαδή δεν καταγράφονται σε αυτό φορολογικές παραβάσεις ή άλλου τύπου παρατηρήσεις Σε αντίθετη περίπτωση θα διενεργείται τακτικός φορολογικός έλεγχος, δηλαδή οι επιχειρήσεις θα ελέγχονται από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ενώ δεν θα υπάρχει ανάγκη έλεγχου σε όσους έχουν «λευκό φορολογικό μητρώο».