Συνεχίζουν οι συμβασιούχοι του δήμου της Αθήνας...την κατάληψη

Aπό τις 14:30 της Δευτέρας 21/03/2011 εμείς, οι Εργαζόμενοι Συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων, με την στήριξη όλων των Σωματείων των Εργαζομένων του Δήμου της Αθήνας, βρισκόμαστε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, βρισκόμαστε στο κέντρο των αποφάσεων της Πρωτεύουσας, κάνοντας την Ύστατη προσπάθεια μας να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπεια του εργαζομένου που μας ταιριάζει και να αποτινάξουμε από πάνω μας την ταμπέλα του ενοικιαζόμενου σκλάβου.


Στην απέλπιδα αυτή ενέργεια μας οδήγησαν:


Η αδιαλλαξία του Δημάρχου, ο οποίος αρνήθηκε να είμαστε παρόντες σε ένα ζήτημα που καθορίζει το μέλλον μας και εκμεταλλευόμενος την ανάγκη για εργασία προβαίνει στην απροκάλυπτη αντικατάστασή μας με μια εκ νέου ομάδα ομήρων


Της Ελληνικής Κυβέρνησης που θεωρεί το εργασιακό δυναμικό αυτής της χώρας ανακυκλώσιμους υπηρέτες.


5, 10, 15 χρόνια τώρα είμαστε εργαζόμενοι που καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με τους κατοίκους αυτής της πόλης. Είμαστε οι εργαζόμενοι που μαζεύουμε τα σκουπίδια, είμαστε οι εργαζόμενοι που επιλύουν τα καθημερινά προβλήματα των κατοίκων της Αθήνας, είμαστε οι εργαζόμενοι που προσφέρουν αγωγή και φύλαξη στα παιδιά των δημοτών, είμαστε οι εργαζόμενοι που στηρίζουν την άθλησή, είμαστε οι εργαζόμενοι που διατηρούμε το λιγοστό πράσινο της πόλης μας, είμαστε οι εργαζόμενοι που διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις όλων των κατοίκων αυτής της πόλης.


Είμαστε οι εργαζόμενοι που δίνουμε την ψυχή μας καθημερινά, είμαστε οι εργαζόμενοι που ακρωτηριαστήκαμε στο καθήκον. Είμαστε εμείς που κρατάμε 5, 10 και 15 χρόνια το Δήμο λειτουργικό.


Ενάμιση χρόνο τώρα είμαστε υπό διωγμό.


Γίναμε χρησιμοποιημένα εργαλεία που ενώ είναι απαραίτητα, θυσιάζονται στο βωμό της οικονομικής κρίσης που άλλοι έφτιαξαν. Ήδη οι συνάδελφοι εργαζόμενοι stage είναι στο δρόμο. Γίναμε φτηνοί εργάτες δίχως δικαιώματα αντικαταστάσιμοι εν ριπή οφθαλμού.

Νομίζουν ότι είμαστε η εύκολη λύση για τη μείωση του κόστους. Εργαζόμενοι των 400€ , κάθε μέρα, χωρίς άδειες, δίχως κανένα απολύτως εργασιακό δικαίωμα.

Ενάμιση χρόνο φωνάζουμε, αγωνιζόμαστε, είμαστε στους δρόμους. Δεν θέλει να μας ακούσει κανείς από τους ιθύνοντες αυτής της κατάστασης. Χθές, σήμερα η υπομονή μας τελείωσε. Στέρεψε. Το μόνο που μας έμεινε είναι το Δίκαιο. Είμαστε εργαζόμενοι, όχι δούλοι.


Έχουμε δικαίωμα στην εργασία, το λέει το Σύνταγμα.


Δεν υπάρχει πλέον πισωγύρισμα. Η επόμενη μέρα φέρνει την ανεργία

Ζητάμε την άμεση αλλαγή του Νομοθετικού πλαισίου για την μετατροπή των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου.


Ο αγώνας για δικαίωση κορυφώνεται.


Συνάδελφοι εργαζόμενοι συμβασιούχοι και μη από όλη την Ελλάδα, σας καλούμε εδώ, στο κέντρο λήψεων αποφάσεων της Πρωτεύουσας, στο Δημαρχείο του Δήμου Αθηναίων, να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το αυτονόητο, σταθερή , μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία.



Επίσημη Σελίδα: http://www.simbasiouxoidaem.blogspot.com