Ρατσιστής , αμφιφυλόφιλος και ίσως παιδεραστής ο Γκάντι ?

Αδιαμφισβήτητα οι ισχυρισμοί που περιέχονται στο "Great Soul", βιογραφία του Joseph Lelyveld για τον Mahatma Gandhi, θα εγείρουν αντιδράσεις.
Στο βιβλίο επισημαίνεται πως ο Mahatma Gandhi, ο άνθρωπος που αποτέλεσε την κεντρική μορφή του εθνικού κινήματος για την ανεξαρτησία της Ινδίας, υπήρξε ρατσιστής, αμφιφυλόφιλος, ενώ αφήνονται και αιχμές για παιδεραστία και αιμομιξία.

Συγκεκριμένα περιγράφεται πως ο Mahatma Gandhi σε μεγάλη ηλικία κυκλοφορούσε γυμνός στο περιβάλλον του και περιστοιχιζόταν από 17χρονα κορίτσια, συμπεριλαμβανομένης της ανιψιάς του.
Σε άλλο σημείο γίνεται αναφορά στον έρωτα που ένιωθε για τον Herman Kallenbach, για χάρη του οποίου εγκατέλειψε τη γυναίκα του το 1908. Ο Gandhi, όπως αναφέρεται, έγραψε στον Herman Kallenbach πως είχε καταλάβει ολοκληρωτικά το σώμα του, κάτι που χαρακτήρισε στο γράμμα του ως σκλαβιά εκδίκησης.
Το βιβλίο ισχυρίζεται πως ο Gandhi είχε υιοθετήσει για τον ίδιο το ψευδώνυμο Upper House και για τον Kallenbach το Lower House. "Το Upper House έβαλε το Lower House να υποσχεθεί πως δεν θα κοιτάξει καμία γυναίκα. Υποσχέθηκαν και οι δύο περισσότερη αγάπη, τέτοια αγάπη που ήλπιζαν ότι ο κόσμος δεν είχε γνωρίσει ακόμα", σημειώνεται.
Αναφέρεται, τέλος, πως ο Gandhi είχε ρατσιστικές απόψεις για τους Νοτιοαφρικανούς. "Βαδίσαμε σε μία φυλακή που προοριζόταν για τους Kaffirs (προσβλητικός όρος). Μπορούσαμε να καταλάβουμε ότι δεν μπορούσαμε να ενταχθούμε με τους λευκούς, αλλά να τοποθετηθούμε στο ίδιο επίπεδο με τους Ιθαγενείς δεν ήταν ανεκτό. Οι Kaffirs είναι κατά κανόνα απολίτιστοι", φέρεται να υποστήριζε.
http://news247.gr/