Πρώτα το μνημόνιο που θα μας έσωζε και τώρα το δίλλημα "Ή συνεχίζουμε ή πτωχεύουμε»

Δείτε τι γράφει σήμερα το ΒΗΜΑ της Κυριακής και πως πάνε να περάσουν το νέο μνημόνιο !
"Ενα "Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών  μιλώντας προς «Το Βήμα» εξηγεί ότι «η χώρα έχει περάσει το σημείο χωρίς επιστροφή, ως προς την υλοποίηση του μνημονίου». Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται από την αντιπολίτευση, από τα συνδικάτα, ακόμη και από υπουργούς, επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι δεν έχουν αντιληφθεί ότι το δίλημμα που τίθεται τώρα είναι: «΄Η συνεχίζουμε ή πτωχεύουμε. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος».
Πράγματι, όπως κατέστη σαφές από τις απανωτές εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ που ανακοινώθηκαν προχθές στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα (η Ουάσιγκτον επισήμως σιωπά μετά τη σύγκρουση για τα 50 δισ. ευρώ των αποκρατικοποιήσεων), η Ελλάδα κατόρθωσε να μειώσει το έλλειμμα κατά 16 δισ. ευρώ (ή έξι μονάδες του ΑΕΠ πέρυσι), αλλά αυτό δεν αρκεί...
Το έλλειμμα εφέτος θα περιοριστεί στα 17 δισ. ευρώ, αλλά για να καταφέρει η Ελλάδα να επιστρέψει και πάλι στις αγορές θα πρέπει να καλύπτει τις δαπάνες του κράτους και να πληρώνει τους τόκους των δανείων με τα δικά της έσοδα. Δηλαδή, ουσιαστικά, να μηδενίσει το έλλειμμα. Προς τούτο η τρόικα αποφάσισε να θέσει υπό ασφυκτικό έλεγχο όχι μόνο το κράτος, αλλά και τα νοσοκομεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις ΔΕΚΟ, ακόμη και τις τράπεζες, προκειμένου να διαπιστώσει πού πηγαίνουν τα χρήματα, αλλά και να μην απειληθεί η οικονομία από μια ξαφνική έλλειψη ρευστότητας."