Προσοχή απατεώνες σε site online αγγελιών-δημοπρασιών ...πουλάνε μούφες ή σας παίρνουν τα λεφτά και χάνονται !

Είναι η πιο διαδεδομένη απάτη μέσω διαδικτύου ( η λεγόμενη μικροεγκληματικότητα) ...και των σελίδων τύπου eday που βάζουν αγγελίες για πωλήσεις αντικειμένων και συνήθως είτε δίνουν μούφα αντικείμενα σε σχέση με αυτά που αναφέρουν, είτε πείθουν να βάλετε χρήματα ...για να πάρετε τα αντικείμενα μετά και χάνονται!


Όμως είναι απλά τα πράγματα ...να μη το κάνετε με ευκολία και αν δεν πάρετε αυτό που σας πουλάνε ...η αν την πατήσετε κρατάτε  τον τραπεζικό λογαριασμό κατάθεσης  και μπορεί να τους τσιμπήσετε! Αλλά συνήθως αυτοί παίζουν με μικρο ποσά ώστε μετά μην αξίζει τον κόπο ή να πληρώσετε περισσότερα για να τους μηνύστε
Δείτε το θέμα
Στη σύλληψη ενός 28χρονου προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, έπειτα από μηνύσεις χρηστών του Διαδικτύου και έρευνα που του έγινε.

Ειδικότερα, ο 28χρονος, αφού προέβαινε σε ανάρτηση αγγελιών πώλησης προϊόντων υψηλής τεχνολογίας (τηλεοράσεις, Η/Υ, κινητά τηλέφωνα, κ.α.) σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου και έπειθε τους υποψήφιους αγοραστές που επικοινωνούσαν μαζί του και να καταθέτουν το αντίτιμο των παραγγελιών τους σε τραπεζικό λογαριασμό, είτε δεν παρέδιδε τα προϊόντα είτε εναλλακτικά απέστελνε αγαθά σημαντικά μικρότερης αξίας.

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο εργασίας του συλληφθέντος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Δύο κινητά τηλέφωνα,
• ένας σκληρός δίσκος,
• δύο πιστωτικές κάρτες και
• το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, προερχόμενο από την έκνομη δραστηριότητά του.

Ο συλληφθείς, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για «απάτη κατ' εξακολούθηση», θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης
http://www.zougla.gr/