Και η μουσική μέσω Facebook

Οι τάσεις του διαδικτύου συνεχώς αλλάζουν και όπως παλαιότερα χρησιμοποιούσαμε το myspace.com για να προωθούμε τη μουσική μας, τώρα χρησιμοποιούμε κατά κύριο λόγο το Facebook (ακόμη και γι’ αυτό!).Πράγματι αυτό είναι απολύτως κατανοητό διότι απλά όλοι οι social networking χρήστες έχουν περάσει μοιραία στο διασημότερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου, το Facebook.

Επομένως η ερώτηση στο τι πρέπει να κάνω με σκοπό να προωθήσω τη μουσική μου διαδικτυακά ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν διαθέτω, φαντάζει πλέον ρητορική.

Οποιοσδήποτε χρήστης έχει τη δυνατότητα να μπει στο προφίλ οποιουδήποτε καλλιτέχνη επιθυμεί και να ακούσει τη μουσική του, να τη σχολιάσει ακόμη και να την αγοράσει κατευθείαν από τη σελίδα του μέσω του Impulse.

Οι καλλιτέχνες έχουν επίσης τη δυνατότητα να βλέπουν τι ακριβώς ακούν και αγοράζουν οι θαυμαστές τους, έχοντας καλύτερη εικόνα για το τι θα προωθούν περισσότερο στο μέλλον και ποιες είναι οι τάσεις του κοινού.

Μελλοντικά θα υπάρχει και η δυνατότητα για τους καλλιτέχνες να πωλούν και αγαθά όπως αυτόγραφα, πραγματικούς δίσκους (και όχι μόνο μουσική σε ψηφιακή μορφή) και πολλά ακόμη φυσικά προϊόντα.

Παρατηρούμε το Impulse να κάνει θραύση και τις εταιρείες να κάνουν στροφή 180 μοιρών προς αυτή την κατεύθυνση.

Εσείς τι πιστεύετε ότι θα ήταν καλό να προστεθεί στο Impulse ώστε να γίνει αρτιότερο;

Πηγή: http://www.secnews.gr/archives/8330