ΤΗΕ INSIDER: 2010 - Όταν ο κόσμος άλλαξε (Μέρος B)

31 Μαίου - Επίθεση κατά νηοπομπής ανοικτά της Γάζας. Ισραηλινοί κομάντος επιτίθενται μετά από προειδοποιήσεις σε νηοπομπή του διεθνούς κινήματος Free Gaza. Από την συμπλοκή που ακολούθησε στο τουρκικό πλοίο Μάβι Μαρμαρά σκοτώνονται 9 ακτιβιστές. Η επίθεση προκαλεί διεθνή κατακραυγή, ενώ οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ "παγώνουν".
 24 Ιουνίου - Από έκρηξη βόμβας σε πακέτο ελάχιστα μέτρα από το γραφείο του Έλληνα υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σκοτώνεται ο υπασπιστής του, Γιώργος Βασιλάκης. Όλα τα πολιτικά κόμματα καταδικάζουν την τρομοκρατική ενέργεια.
 11 Ιουλίου - Η Ισπανία κατακτά για πρώτη φορά στην ιστορία της το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που διεξήχθη επίσης για πρώτη φορά στην Αφρική και συγκεκριμένα στην Νότιο Αφρική. H Ισπανία πανηγυρίζει τον θρίαμβο...
 19 Ιουλίου - Ο δημοσιογράφος και φερόμενος διευθυντής του πιο δημοφιλούς blog στην Ελλάδα, "troktiko", Σωκράτης Γκιόλιας, πέφτει νεκρός από σφαίρες τρομοκρατών έξω από το σπίτι του. Λίγες μέρες αργότερα, η οργάνωση Σέχτα Επαναστατών αναλαμβάνει την ευθύνη για την δολοφονία.
Περισσότερα 
http://www.theinsider.gr/