Τι παίζει στο μεταγραφικό παζάρι των ομάδων

http://mikrosscout.blogspot.comΣε λίγες ημέρες το 2010 μας αφήνει και τη θέση του θα πάρει το νέο έτος. Με την αρχή του νέου χρόνου, οι ομάδες σε όλον τον πλανήτη θα μπορέσουν να προβούν σε διάφορες μεταγραφές για την ενίσχυση του ρόστερ τους, με κύριο σκοπό την υλοποίηση των στόχων τους. Για έναν μήνα, οι σύλλογοι θα μπουν στο μεταγραφικό παζάρι. Σήμερα, θα σας παρουσιάσω σύντομα,πλην περιεκτικά, τις μεταγραφικές φήμες και επικυρωμένες συμφωνίες των ομάδων της χώρας μας.



Άρης, Πανιώνιος για Μήτρογλου

Έντονη φημολογία επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με αποχώρηση του διεθνή με τα χρώματα της εθνικής Ελλάδας, στράικερ του Ολυμπιακού. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν τον έχει σε ιδιαίτερη υπόληψη ενώ και ο Μητρο-γκολ δεν συμπαθεί καθόλου τον Ισπανό τεχνικό. Ο Πανιώνιος και ο Άρης βλέπουν στο πρόσωπο του φορ τη λύση στο πρόβλημα σκοραρίσματος που αντιμετωπίζουν. Προβάδισμα, ωστόσο, έχει ο Πανιώνιος ελέω Τάκη Λεμονή. Επιπλέον, μην ξεχνάμε, πως ο ΟΣΦΠ ενδιαφέρεται για τον Μανιάτη.

Πορτίγια ο αντι-Κάλβο

Ο Ισπανός μέσος μετακινήθηκε στη Πάρμα μέχρι το τέλος της σεζόν, με οψιόν αγοράς από τον ιταλικό σύλλογο. Ο Τόνι Κάλβο παρουσιάστηκε μετριώτατος και αδιάφορος τη φετινή σεζόν και ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ αποφάσισε να του...κουνήσει μαντίλι. Αντίθετα, όπως λέγεται, οι κίτρινοι είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Πορτίγια από τη Σπόρτιγκ Χιχόν. Όπως έχουμε δει, ο Άρης κινείται δυναμικά στην αγορά της Ισπανίας, έχοντας φέρει κατά διαστήματα καλούς παίκτες (λέγε με Χαβίτο).

Κοντά σε Ολυμπιακό ο Φορτούνης

Η ομάδα από τον Πειραιά, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα, είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Κώστα Φορτούνη από τον Αστέρα Τρίπολης. Ο νεαρός επιθετικογενής παίκτης έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του, με αποκορύφωμα το υπέροχο γκολ που πέτυχε απέναντι στην ΑΕΚ, στο 2-2 μέσα στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα ο Φορτούνης ίσως παραμείνιε μέχρι το τέλος της σεζόν στον Αστέρα γιατί οι ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα θα είναι μηδαμινές.

Επιστροφή Μάτος βλέπουν στο "Τριφύλλι", τράμπα Ζιλμπέρτο-Ρόσεμπακ

Τα τραγικά κενά που παρουσιάζει ο ΠΑΟ στον άξονα έχουν δημιουργήσει μια έντονη φημολογία περί επιστροφής του Μαρσέλο Μάτος από την ομάδα που είναι δανεικός αυτή τη στιγμή, τη Μποταφόγκο. Επιπλέον, οι πράσινοι ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Φάμπιο Ρόσεμπακ από τη Γκρέμιο, ομάδα που βρίσκεται δανεικός ο Γκάμπριελ, και έχει εξεταστεί το ενδεχόμενο επιστροφής του Ζ.Σίλβα στη Βραζιλία με τον Ρ¨οσεμπακ να ακολουθεί αντίθετη διαδρομή.

Τσοντοφάλσκι, Ντίκα οι πρώτοι για την ΑΕΛ, ενδιαφέρον για Καπού

Η ομάδα της Θεσσαλίας πραγματοποιεί τη χειρότερη φετινή της σεζόν στη Σούπερ Λίγκ καθώς μετά το πέρας του πρώτου γύρου βρίσκεται στην τελευταία θέση με μόλις 11 βαθμούς, πράγμα που επιβάλλει δραματικές αλλαγές στο ρόστερ. Με την αποχώρηση του Σεμπάστιαν Βιέρα, ήρθε για γκολκίπερ ο Τσοντοφάλσκι, ενώ πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε συμφωνία με τον Ντίκα. Μάλιστα στον Κάμπο ελπίζουν να φέρουν και τον ακραίο χαφ-εξτρέμ Καπού της γαλλικής Ναντ.

Σειρήνες για Σανκαρέ

Μεγάλο ενδιαφέρον από συλλόγους της Ελβετίας και Ιταλίας υπάρχει για τον Σανκαρέ του Ολυμπιακού Βόλου. Ο αμυντικός του Βόλου ήταν εξαιρετικός στον πρώτο γύρο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού. Πάντως δύσκολα θα αποχωρήσει καθώς ο Σάκης Τσιώλης επιθυμεί να δημιουργήσει ομάδα με αυτόν ηγετη στον αμυντική γραμμή.

ΑΕΚ για Ντεγκρά και Μανιάτη;

Το συμβόλαιο του Αργεντίνου γκολκίπερ λήγει το ερχόμενο καιλοκαίρι και η Ένωση κινείται για να κλείσει τον παίκτη από τώρα. Ο Σάχα δεν είναι σε καλή κατάσταση και ο Αραμπατζής μία αγωνίζεται και τρείς μένει έξω. Ο Χιμένεθ δεν θα έλεγε όχι στην απόκτηση του καθώς είναι μια προσιτή λύση με μηδενικό κόστος. Επιπλέον επικρατεί έντονη φημολογία σχετικά με κίνηση των κιτρινόμαυρων για τον Γίαννη Μανιάτη του Πανιωνίου. Μάλιστα, καποίοι προχωρούν τη φήμη λέγοντας πως ο ίδιος ο παίκτης επιθυμεί να αγωνιστεί με τον δικέφαλο.

Στο ΠΑΟΚ περιμένουν τους Άραβες

Άπνια επικρατεί στα μεταγραφικά του δικεφάλου του Βορρά καθώς επίκειται η συμφωνία για εξαγορά του συλλόγου από Άραβες του Κατάρ.