To "κομμένο" editorial του Κωστόπουλου

Κόπηκε το editorial του Πέτρου Κωστόπουλου από το DownTown, καθώς ο εκδότης τα «έχωνε» χοντρά στους Γερμανούς του ALPHA. Διαβάστε το κομμένο editorial, αποκλειστικά στο fimes.gr.
Ο Πέτρος Κωστόπουλος είχε συντάξει ένα κείμενο, στο οποίο περνούσε «γενεές δεκατέσσερις» τα μεγαλύτερα ονόματα της σοουμπιζ, ενώ εξαπέλυε δριμεία επίθεση και στην Γερμανική ιδιοκτησία του Alpha.


Εκτός από τα πρόσωπα τα οποία είχε βάλει στο στόχαστρο, κατηγορούσε και τους Γερμανούς ότι αφήνουν τις εκπομπές του καναλιού της Κάντζας να κάνουν χαμηλά νούμερα, χωρίς να λαμβάνουν ουσιαστικά μέτρα, ενώ τίποτα επί της ουσίας δεν γίνεται και για τα μεγάλα ονόματα του καναλιού που συχνά, αλλά όχι άδικα, διασύρονται από έντυπα και τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Πέτρος Κωστόπουλος απάντησε σε σχετική ερώτηση στους δημοσιογράφους, λέγοντας ότι τα άρθρα του δεν τα γράφει πάντοτε ο ίδιος, αλλά εν ώρα εργασίας έχει απέναντί του έναν συνεργάτη που καταγράφει όσα εκείνος λέει. Συχνά λοιπόν, επειδή ανάμεσα σε αυτά που έχει πει ο ίδιος και σε αυτά που έχει καταγράψει ο συνάδελφός του υπάρχει κάποια απόκλιση, το κείμενο «κόβεται».
Η αλήθεια είναι οτι υπήρξε παρέμβαση που ανάγκασε τον Πέτρο Κωστόπουλο να σκίσει το editorial μετά την εκτύπωση του Down Town. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η «παρατήρηση» της Ρούλας Κορομηλά στον αέρα της εκπομπής του Κωστόπουλου οτι «δεν μπορεί να τα βάζει με τον σταθμό που τον πληρώνει». Ο ίδιος ο Κωστόπουλος φέρεται μάλιστα να έσκιζε σελίδες έως αργά το βράδυ.
Το Down Town κυκλοφόρησε σε σελοφάν, καθώς μαζί με αυτό υπήρχε και ένα ένθετο. Η διαδικασία συσκευασίας του περιοδικού είναι κάτι που συχνά καθυστερεί την εκτύπωσή του. Η εκτύπωση και αυτή τη φορά καθυστέρησε και έτσι ευνοήθηκε η αφαίρεση της συγκεκριμένης σελίδας, γνωστής και ως «σελίδας 9» του περιοδικού. Η σελίδα με το editorial του Πέτρου Κωστόπουλου έχει όντως σκιστεί από όλα τα περιοδικά.


Πηγή: http://www.fimes.gr