Που βλέπουν τρομοκρατικούς στόχους στην Ευρώπη οι Αμερικανοί

Ένα βήμα παραπάνω κάνει το Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News συγκεκριμενοποιώντας τους πιθανούς στόχους των τρομοκρατών στην Ευρώπη.Το Fox επικαλούμενο ανώτερες πηγές μεταδίδει ότι έχει περιέλθει στα χέρια των δυτικών μυστικών υπηρεσιών ένας κατάλογος με τους πιθανούς στόχους των τρομοκρατών.



Στο κατάλογο αυτό πιθανά σημεία τρομοκρατικής επίθεσης είναι πύργος του Άιφελ στο Παρίσι, ο κεντρικός σταθμός του Βερολίνου, το πολυτελές ξενοδοχείο Άντλον, κοντά στην πύλη του Βραδεμβούργου, ο πύργος της τηλεόρασης στην Αλεξάντερπλατζ καθώς και ο καθεδρικός ναός της Νοτρ-Νταμ στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο κατάλογος διοχετεύθηκε από έναν "γερμανο-πακιστανό υπήκοο, ο οποίος ανακρίνεται στην αμερικανική βάση Μπαγκράμ στο Αφγανιστάν".

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ από τη πλευρά του όπως μεταδίδει το Fox δεν προσέφερε λεπτομέρειες σχετικά με τους στόχους και τις χώρες που θα μπορούσαν να κινδυνεύουν περισσότερο. Το μονό που τονίζει είναι ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όσο βρίσκονται κοντά σε λιμάνι, αεροδρόμια και άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νίκολ Τόμσον δήλωσε "Σε περίπτωση που οι Αμερικανοί επιλέξουν να ταξιδεύσουν στην Ευρώπη θα πρέπει να προσέχουν όταν βρίσκονται κοντά σε εύκολους στόχους όπως είναι τα ξενοδοχεία".

Ο Νικ Σάριπο Εκπρόσωπος του προέδρου Ομπάμα στο Λευκό Οίκο τόνισε "Οι τρέχουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αλ Κάιντα και οι συγγενικές της οργανώσεις εξακολουθούν να σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν λάβει μέτρα για την προστασία τους από τρομοκρατικές επιθέσεις."