Δημιουργείται υπουργείο Πληροφορικής

 Εδώ και καιρό υπήρχε ως πληροφορία τώρα επιβεβαιώνεται! To, επί σειρά ετών, αίτημα του ΣΕΠΕ, αλλά και γενικότερα του κλάδου ΤΠΕ περί ίδρυσης Υπουργείου Πληροφορικής, φαίνεται ότι τείνει να βρει σάρκα και οστά αφού, σύμφωνα με πληροφορίες και από το σάιτ του neo2.gr αυτό θα γίνει άμεσα ...Σύμφωνα δε με πληροφορίες του CRETALIVE θα γίνει αμέσως μετά τις εκλογές και ο κ.Τζωρτζάκης θα είναι αναπλρωτής υπουργός υπό τον κ.Ραγκούση!


Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες του neo2.gr  όλα συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει λάβει απόφαση περί σύστασης  υπουργείου για την Πληροφορική και τις Τηλεπικοινωνίες, μια απόφαση που ασφαλώς δίνει άλλη πλέον βαρύτητα στον κλάδο.

Το γεγονός αυτό έρχεται σε πλήρη συμφωνία με τη φιλοσοφία της κυβέρνησης η οποία θέλει να δείξει ένα “μοντέρνο” πρόσωπο με κινήσεις που έχουν ήδη φανεί μέσα από την “ανοιχτή” ηλεκτρονική διακυβέρνηση, το opengov, τις δημόσιες διαβουλεύσεις στο Διαδίκτυο και μια σειρά άλλων ενεργειών που θα εμφανίζονται συν τω χρόνω (όπως η πρόσφατα ανακοινωθείσα “Κάρτα Πολίτη”), αλλά και την προφανή ανάγκη για ένα κεντρικό σχεδιασμό της κρατικής στρατηγικής για την ανάπτυξη υποδομών ΤΠΕ, η απουσία της οποίας έχει δημιουργήσει ένα “τραγέλαφο” συστημάτων και υπηρεσιών που είτε αγνοούν οι πολίτες, είτε επικαλύπτονται, είτε δεν διασυνδέονται μεταξύ τους.


Η “ένταξη” του κλάδου ΤΠΕ σε επίσημο κυβερνητικό σχήμα είναι προφανές ότι δημιουργεί νέα δεδομένα και ανακατατάξεις, αφού μέχρι σήμερα για τις τελικές αποφάσεις που λάμβαναν –και λαμβάνουν- χώρα στον κλάδο, λόγο είχαν αρκετά
 Πηγη
http://cretalive.gr/ Σχόλιο
Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε .,..Αρκεί βέβαια να μη συνεχιστεί το "παραμύθι" των προηγούμενων εποχών και να ξεκαθαρίσει το τοπίο να εφαρμοστεί η κοινοτική νομοθεσία να λειτουργούν οι αρχές ...και να πάψουν με το ζόρι να επιβάλουν Γιοσάκιες αποφάσεις ...για  ξεκάθαρες επενδυτικές προσπάθειες με "μυθοπλασίες" ,  και κομπογιαννίτικες πρακτικές εξυπηρετόντας ρεβανσιστικές κομματικές και βρώμικες δουλειές ! Διαφορετικά δεν θα επενδύει κανείς στο διαδίκτυο στην Ελλάδα ... H κάθε google , το κάθε facebook γιατί να έρθει εδώ... όταν θα είναι εγκλωβισμένο σε κάθε λογής κατασκευές υποθέσεων !