Η Προστασία δεδομένων είναι επιτακτική ανάγκη

Η προστασία δεδομένων θεωρείται από τις περισσότερες επιχειρήσεις ως μία ακόμη επιλογή που αφορά το επιχειρηματικό τους σχέδιο. Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι επιλογή, αλλά ανάγκη.


Σύμφωνα με ειδικό ασφάλειας πληροφορικής στις Η.Π.Α., οι εταιρείες έχουν ανάγκη από μία σειρά κανόνων που θα τις υποχρεώνουν να ακολουθούν ορισμένες πολιτικές ασφάλειας, όχι μόνο για τη  προστασία του δικού τους έργου και της επιχειρηματικής συνέχειας, αλλά και για την εξασφάλιση των πελατειακών σχέσεων και συνεργατών τους.

Με άλλα λόγια η χρήση νομοθεσίας όπως συμβαίνει με την προστασία των αυτοκινήτων ( υποχρεωτική τοποθέτηση αερόσακων - κλειδαριών ασφάλειας) θα πρέπει να υιοθετηθεί από όλες τις επιχειρήσεις ακολουθώντας μια σειρά κανονισμών, έτσι ώστε να κατανοηθεί η σημαντικότητα της ασφάλειας πληροφοριών.

Οι κανόνες αυτοί θα μπορούσαν να είναι απλοί, αρχίζοντας από την προγραμματισμένη επιδιόρθωση σφαλμάτων σε λογισμικά και εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις, όπως επισημαίνει η ειδικός ασφάλειας.

«Πολλοί οργανισμοί δεν ξεχωρίζουν τη σημαντικότητα των περιστατικών, όπως για παράδειγμα πολλές επιχειρήσεις θα απέλυαν έναν υπάλληλο για την παρακολούθηση ιστοσελίδων πορνογραφικού περιεχομένου, αλλά δεν θα αναλάμβαναν ιδιαίτερη δράση για περιστατικά παραβίασης δεδομένων με εμπλοκή υπαλλήλων.»

http://www.secnews.gr/archives/4345