Νιόπλιας ή σούπερ όνομα (Χίντινγκ)!

Όπως είναι απολύτως φυσιολογικό μετά από ένα σερί κακών εμφανίσεων, αυτός που μπαίνει στο στόχαστρο είναι ο προπονητής. Αυτό συμβαίνει και τώρα με τον Νίκο Νιόπλια. Ο Παναθηναϊκός ταπεινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης από κάποια Κοπεγχάγη και ο Έλληνας τεχνικός κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα.



Τη δεδομένη στιγμή είναι ο πιο εύκολος στόχος και το πιο εύκολο θύμα. Φταίει; Φυσικά και για κάποια πράγματα φταίει και είναι αποκλειστικός υπεύθυνος! Για παράδειγμα, όλοι λένε ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει ανάσες, ότι οι παίκτες δεν είναι γυμνασμένοι, για αυτό άλλωστε αποκτήθηκε ξανά και ο Έμπεν.

Για καθίστε ρε παιδιά όμως, που όλοι έχουμε πέσει να φάμε τον Κέζο, ο προπονητής δεν είναι αυτός που εγκρίνει το πρόγραμμα που του προτείνει ο γυμναστής; Άρα αυτός έχει την τελική υπογραφή και ευθύνη για αυτό!

Επίσης, φταίει για τις επιλογές του τόσο στην 11αδα, όσο και κατά τη διάρκεια του ματς. Για παράδειγμα, άφησε έξω τον Μπουμσόνγκ που αλλού πατάει και αλλού βρίσκεται και γύρισε πίσω τον Ζιλμπέρτο, παραδίδοντας ουσιαστικά το κέντρο στον αντίπαλο, άνευ όρων, αφού η παρουσία του Σιμάο σε αυτό, μόνο γέλια προκαλούσε στους Δανούς. Αν οι Δανοί είναι ξυλοκόποι ο Μοζαμβικανός είναι ο εργολάβος τους!!!

Εν συνεχεία, στο ημίχρονο και εκεί που η ομάδα χάνει 2-0 και ξέρει ότι θα πρέπει να βγει και να φάει σίδερα για να γυρίσει το ματς, βγάζει δυο από τους ποιοτικότερους παίκτες του (Λουίς Γκαρσία, Κατσουράνη), που θα μπορούσαν να βοηθήσουν επιθετικά. Θες να βάλεις τον Καραγκούνη, βάλ’ τον, αλλά βγάλε τον ΑΜΠΑΛΟ τον Σιμάο. Ααα και για να μην το ξεχάσω.

Μετά την κόκκινη του Ζιλμπέρτο έβαλε μέσα τον Πλεσί (το έκαψε το παιδάκι, που έδειξε ότι έχει επιβλητική παρουσία μέσα στο γήπεδο, αλλά τον πήρε και αυτόν η μπάλα) και βγάζει ακόμα έναν παίκτη που μπορεί να φτιάξει παιχνίδι τον Νίνη. Αυτά είναι μεγάλα λάθη Νικόλα…

Από εδώ και πέρα τι γίνεται όμως; Ο Πατέρας, σωστά κατά τη γνώμη μου, τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα προπονητή. Σωστά γιατί αν είναι οι «πράσινοι» να διώξουν τον Νιόπλια για να φέρουν τον Μπάγεβιτς ή έναν προπονητή τύπου Πεσέιρο ή Κεϊρόζ που γράφεται έντονα, θα είναι έγκλημα. Θες να αλλάξεις προπονητή;

Πάρε ένα όνομα με κοχόνες που λένε και οι Ισπανοί. Πάρε τον Χίντινγκ, πάρε τον Μάρτιν Ο’ Νίλ, τον Ντικ Άντβοκαατ, τον Ματίας Ζάμμερ, αφού δεν μπορείς να πάρεις τον Μουρίνιο, πάρε έναν από αυτούς, αλλιώς άφησε τον Νικόλα, που και αγαπάει την ομάδα και είναι και Έλληνας!

www.sportsecrets.gr