Aναβλήθηκε η δίκη φερόμενων ως "νονών" της νύχτας στην Πάτρα για την δολοφονία πυγμάχου

Την οργή αλλά και τα δάκρυα των κατηγορουμένων και των συγγενών τους προκάλεσε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας η απόφαση αναβολής της εκδίκασης της υπόθεσης της δολοφονίας Παϊζη, στον δεύτερο βαθμό.


Η υπόθεση μετά από πρόταση του Εισαγγελέα, αναβλήθηκε για τις 24 Νοεμβίου λόγω του μεγάλου αριθμού του πινακίου (ήταν ο αριθμός 17), ενώ η πρώτη αναβολή έγινε χθες λόγω παρέλευσης της ώρας.

Την ώρα που ανακοινώθηκε η απόφαση, οι γονείς των κατηγορουμένων φώναζαν πως δεν αντέχουν άλλο να περιμένουν.
Αρχές της δεκαετίας του 80 ο δεκαπεντάχρονος Ανδρέας Παΐζης, ένας ήσυχος, χαμηλών τόνων μαθητής του 3ου Γυμνασίου Πατρών ξεκινά πυγμαχία στην ΕΑΠ. Εικοσιπέντε χρόνια μετά πέφτει νεκρός μέρα μεσημέρι στην Τριών Ναυάρχων, με δεκατρείς σφαίρες. Πρωτόδικα το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Παιζης έπεσε νεκρός από το χέρι ενός άλλου μεγάλου αστεριού της ελληνικής πυγμαχίας, του Γρηγόρη Κατσώνη. Μεσολάβησε μια κινηματογραφική ιστορία με νονούς της νύχτας, μαχαιρώματα, εκβιασμούς, προστασία μαγαζιών, εκμετάλευση γυναικών, μπράβους και διακίνηση ναρκωτικών.

Αυτή την ιστορία περιγράφει σε ένα αποκαλυτπικό ρεπορτάζ το περιοδικό BEST που κυκλοφόρησε σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου.
http://www.thebest.gr/