Σε 16:9 το ΠΑΟ - Κοπεγχάγη!

Επιτέλους! Ακόμα μια δικαίωση των όσων λέμε και ζητάμε από αυτό εδώ το βήμα! Μετά το ματς του Παναθηναϊκού στην Βαρκελώνη είχαμε κράξει το MEGA που δεν μετέδωσε σε σήμα 16:9 τον αγώνα και μας βγήκαν τα μάτια, ότι δηλαδή έκανε μέχρι τώρα και η ΕΡΤ!



Και λέω μέχρι τώρα γιατί στο συμβούλιο που έκανε η κρατική τηλεόραση τη Δευτέρα αποφάσισε την λήψη προβολή όλων των μεγάλων αθλητικών γεγονότων σε εικόνα 16:9 και όχι 4:3, είτε είναι αυτή υπεύθυνη για το σήμα είτε όχι.

Μπορεί να άργησαν πολύ στην κρατική τηλεόραση, αλλά πλέον κατάλαβαν ότι τόσο καιρό έκαναν βλακεία και κακό στο προϊόν που έχουν και μάλιστα, έχοντας δαπανήσει πολλά λεφτά για να το αποκτήσουν! Η αρχή μάλιστα θα γίνει από το παιχνίδι Παναθηναϊκού – Κοπεγχάγη την Τετάρτη το βράδυ.

Η απόφαση αυτή ελήφθη λαμβανομένων υπόψη των παρακάτω σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ΕΡΤ:

Των απαιτήσεων και των συνεχών αιτημάτων μεγάλου αριθμού τηλεθεατών, ιδιαιτέρως φιλάθλων, για τη μετάδοση από την ΕΡΤ αθλητικών διοργανώσεων σε σύστημα ευρείας οθόνης, όπως δηλαδή παράγονται πρωτογενώς (Mundial, Mundobasket, Champions League, Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κ.λπ) .

Του γεγονότος ότι η μέχρι σήμερα μετατροπή των παραγόμενων αθλητικών μεταδόσεων από εικόνα 16:9 σε 4:3 αφαιρεί ορισμένες φορές από τον τηλεθεατή τη δυνατότητα να έχει σαφή αντίληψη των όσων συμβαίνουν στους αγωνιστικούς χώρους ή τον εμποδίζει να δει χρηστικές πληροφορίες που αναγράφονται στις οθόνες, παρά τις σχετικές προσπάθειες των τεχνικών της ΕΡΤ.

Του γεγονότος ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός τηλεοράσεων με οθόνη 16:9, αριθμός που αναμένεται βάσει σχετικών ερευνών αγοράς να αυξηθεί κατά 1.000.000 δέκτες και με δεδομένο ότι η παραγωγή δεκτών με οθόνη 4:3 έχει ήδη προ τετραετίας σταματήσει.
http://www.sportsecrets.gr/