Eγκαταλείπει την Ελλάδα του ρουσφετιού, της ρεμούλας και των λαμογιών το 42% των νέων!

Σχεδιαζουν το μέλλον τους εκτός Ελλάδος οι Νέοι! Εγκαταλείπουν την Ελλάδα του εργασιακού μεσαίωνα , της αναξιοκρατίας, των κροίσων εργατοπατέρων , της ανεργίας , του χωροφύλακα ιντερνοκατασκευαστή εγκλημάτων , του ρουσφετιού και των λαμογιών ! Δείτε τι δείχνει έρευνα σοκ !
"Σύμφωνα με έρευνα στο "Βήμα της Κυριακής" αλλά και όπως είχε παρουσιάσει το News247 σε δημοσκόπηση τον Ιούνιο (δείτε εδώ το θέμα) επτά στους δέκα Έλληνες με ολοκληρωμένες τις σπουδές τους ή σχεδόν ολοκληρωμένες, θα άφηναν χωρίς δυσκολία τη χώρα μας για το εξωτερικό.


Σημαντικά ευρήματα
Από το σύνολο των ερωτηθέντων λοιπόν (5.442 νέοι 22-35 ετών) το 73,6% δηλώνει πρόθυμο να εγκαταλείψει την Ελλάδα και το 42% έχει ήδη προβεί σε συγκεκριμένες κινήσεις για να το κατορθώσει.
Από αυτό το 42% το περίπου 65% έχει απαντήσει στην έρευνα πως το κάνει για να βρει καλύτερη ποιότητα ζωής, το 44,7% για μία καλή δουλειά και το 32,6% για να απολαύσει αξιοκρατία και αναμένουν όλοι τους έναν μισθό της τάξης των 1.500 έως 5.000 ευρώ.
Σε ποσοστό 64,1% οι νέοι εκφράζουν τη βεβαιότητά τους πως δεν μπορούν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους στην Ελλάδα και θεωρούν ότι δεν θα έχουν τη δυνατότητα εξέλιξης ούτε τη δημιουργία περιουσίας αλλά αντίθετα θα βιώσουν επαγγελματική ανασφάλεια και φόβο.
Τα όνειρά τους
Σε ποσοστό 34% οι νέοι ονειρεύονται το αυτονόητο, να έχουν δουλειά ενώ σε ποσοστό 26,4% θα ήθελαν δική τους επιχείρηση. Οι περισσότεροι επιλέγουν πάντως δουλειά στον ιδιωτικό τομέα σε ποσοστό 51,5% με το δημόσιο τομέα να επιλέγεται από το 44,3%.
http://news247.gr/