Στελεχος της ΕΥΠ κατηγορείται για κατασκοπία

Με τη βαριά και απαξιωτική κατηγορία της κατασκοπείας φορτώνεται από την Εισαγγελία Αθηνών το θεωρούμενο ως «πρώτο βιολί» στο «παραμάγαζο», που φέρεται να λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών σε ένα σοβαρό σκάνδαλο, του οποίου οι προεκτάσεις έρχονται σιγά σιγά στο φως της ημέρας.



Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, οι οποίες έγιναν γνωστές αργά το απόγευμα της Τετάρτης, ένα από τα πιο παλιά πρώην επιτελικά στελέχη της ελληνικής αντικατασκοπείας που διατηρούσε θέση-κλειδί στις εγχώριες μυστικές υπηρεσίες κατηγορείται για κατασκοπεία, ενώ ήδη του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Όπως είπαν στη zougla.gr καλά ενημερωμένες πηγές, αναμένεται η άσκηση πρόσθετων ποινικών διώξεων και στο ίδιο πρόσωπο αλλά και σε «συνεργάτες» του που φέρεται να είχαν στήσει το μεγάλο «κόλπο» εκδουλεύσεων και εξυπηρετήσεων με τεχνολογικό εξοπλισμό της ΕΥΠ.
«Τις καμπάνες αναμένεται να τις ακούσουν ίσως και πάνω από είκοσι άτομα της υπηρεσίας, που συμμετείχαν στις δουλειές του υψηλόβαθμου Έλληνα πράκτορα» σχολίασαν στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=151758&cid=4