"Πεθαίνοντας" ...στην ελληνική μπλογκόσφαιρα

Εμάς δεν μας αρέσουν οι επικήδειοι ....Ούτε τα ηρωικά και πένθιμα εμβατήρια ...
Είμαστε της δράσης και της Ζωής ... Γιαυτό και άλλωστε bloggαρουμε με όποιο τίμημα!
Το θέμα δεν είναι ποιοι συμφωνούσαν η συμφωνούν μαζί μας ...Η με ποιους συμφωνούσαμε και δεν συμφωνούσαμε ...
Σε μια χώρα που κατά κοινή ομολογία είναι ηλεκτρονικά αναλφάβητη και με το μικρότερο ποσοστό χρηστών στην Ευρώπη ..Μια χώρα που έχει μηδενική ανάπτυξη και επενδυτική δραστηριότητα στο χώρο του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών ...Μια χώρα που δυσφήμισαν και δυσφημούν το διαδίκτυο ....και κάθε κοινωνική του η επιχειρηματική του διάσταση, για να "βασιλεύουν" και να κάνουν κουμάντο διάφοροι ημιμαθείς και "ηλεκτρονικοί στούρνοι" που ..έτυχε να τους μάθουν κάποια πράγματα και άρχισαν να τα χρησιμοποιούν εναντίον του διαδικτύου...



Ολα τα καινούργια πράγματα στην Ελλάδα τα αντιμετωπίζουμε με καχυποψία ...Έτσι και το φαινόμενο blogging το στόχευσαν από την αρχή που εμφανίστηκε ! Μπορεί κάποιοι να "πρωταγωνιστούμε" σήμερα ( άλλοι λίγο άλλοι πολύ) στην λεγόμενη bloggo-σφαιρα αλλά υπάρχουν άλλοι που ανακάλυψαν και ανέδειξαν το Βlogging που παρέμειναν και παραμένουν στην αφάνεια ...Γιατί απλά δεν ήθελαν να πρωταγωνιστήσουν ...και δεν το είδαν σαν ευκαιρία να γίνουν διάσημοι ή και πλούσιοι στην πορεία.Η ήξεραν τι σημαίνει τεχνολογία στην Ελλάδα σαν πιο ηλεκτρονικά μυημένοι.


Ενας κομπιουτεράς και άνθρωπος που ζούσε από τη δουλειά τεχνικού του διαδικτύου ...ένα πρωί βρέθηκε με χειροπέδες!


Γιατί απλά είχε φτιάξει ....μια εφαρμογή που ρολάριζε με την τεχνολογία των rss τα ποστ από διάφορα blogs !


Βέβαια πέρασαν μήνες να μάθει ο κόσμος τι είχε συμβεί ...Γιατί τότε δεν ήταν μόδα τα blogs που ήταν για μυημένους...Αργότερα από αυτή την υπόθεση η χώρα μας θα έμπαινε στην μαύρη λίστα των Αμερικάνων "ως χώρα που διώκει το internet γιατί ένα ιεροκήρυκας που ισχυρίζεται μέσω προφητειών οτι η Ελλάδα είναι το κέντρο του κόσμου, σατιρίστηκε από κάποιους bloggers "


Ετσι απλά μας περιέγραφαν οι Αμερικάνοι! Βέβαια πιο μπροστά ένας κυβερνοκαλλιτέχνης ...που έκανε ενα  από τα χιλιάδες σατιρικά μοντάζ που βλέπουμε πλέον στο διαδίκτυο ..γινόταν ο πρωταγωνιστής των ηλεκτρονικά αναλφάβητων ρεπόρτερ των δελτίων τoν οκτώ..."Απατεώνας" που εξαπατούσε τα θύματά του ...υποσχόμενος διορισμούς στο δημόσιο, χρησιμοποιώντας για δόλωμα τις φωτογραφίες του Μητσοτάκη και παραγγελία της θέσης με  εικονική πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας !


Ετσι απλά ...Ακόμα ο άνθρωπος βαρύνεται με κακουργήματα!


Και άλλες ιστορίες τέτοιες γνωστές ... Όπως αυτή του press-gr που έκανε στην πορεία και μόδα τα ειδησεογραφικά και καταγγελτικά blogs


Για τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο και για τις εταιρίες τεχνολογίας αιχμής, όλα αυτά τους είναι αδιάφορα ...γιατί απλά συμβαίνουν σε μια περιφερειακή τεχνολογικά υπανάπτυκτη χώρα ...των Βαλκανίων με διεφθαρμένο κράτος πολιτικούς ...που ήταν και συνεχίζει να είναι στα όρια της χρεοπίας!


Βέβαια υπάρχουν πολλά παραδείγματα από αφανείς bloggers που ανέδειξαν θέματα που καίνε και προκάλεσαν κοινωνική ευαισθητοποίηση όπως η περίπτωση της Αμαλίας ...με τους αλμπάνηδες γιατρούς που την έστειλαν πρόωρα στο τάφο...


Ακόμα η πρώτη και μοναδική ανοικτή συγκέντρωση των Ελλήνων bloggers ένα βράδυ του 2007 στο Μercedes στη Γλυφάδα ...


Τότε οι γνωστοί επιτήδειοι δεν είχαν ανακαλύψει ακόμα ...ότι το διαδίκτυο και τα blogs είναι μια καλή δημοσιογραφική και πολιτική σπέκουλα ...να κάνουν τη δουλειά τους ή να απειλούν για μέτρα που θα λάβουν για τους μαζέψουν ή να τους περιορίσουν!
Και βέβαια κάποιες ΚΕΝΖΕΣ και ΒΑΓΓΙΑΝHΔΕΣ ...αγνοούσαν τι είναι διαδίκτυο πώς θα ανακάλυπταν εκεί τα "κατακάθια της ενημέρωσης " και το τρόπο που θα "ξερνούσαν" ένα πρωινό παρακολουθώντας τα αγαπημένα τους πρωινάδικα της ΤV!