Θέλει να παραδοθεί στις Κυπριακές αρχές ο ύποπτος για το φόνο Χατζηκωστή


Η επιστολή και το χειρόγραφο σημείωμα του υπόπτου για το φόνο του διευθύνοντος συμβούλου του συγκροτήματος, Δίας, Άντη Χατζηκωστή, Γρηγόρη Ξενοφώντος, έχει διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας για αξιοποίηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός. Σε δηλώσεις του και αναφερόμενος στην υπόθεση της έκδοσης και παράδοσης του Γρηγόρη Ξενοφώντος από τις αρχές της Μολδαβίας, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι την περασμένη Παρασκευή συγγενικό πρόσωπο του Γρηγόρη Ξενοφώντος, παρέδωσε στον Αρχηγό της Αστυνομίας επιστολή, στην οποία περιλαμβανόταν χειρόγραφο σημείωμα που φαίνεται να έγραψε ο Γρηγόρης Ξενοφώντος στη Μολδαβία με το οποίο εκδηλώνει την πρόθεση του να συναινέσει στο να εκδοθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία στη βάση αιτήματος των κυπριακών Αρχών, που αφορά την υπόθεση του φόνου του Άντη Χατζηκωστή.

Το συγγενικό πρόσωπο του Γρηγόρη Ξενοφώντος παρέλαβε την εν λόγω επιστολή κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Μολδαβία, σημείωσε ο κ. Κατσουνωτός.
Μετά την παραλαβή της επιστολής και του σημειώματος και μετά από οδηγίες του Αρχηγού της Αστυνομίας, πρόσθεσε, «επιβεβαιώθηκε ότι η επιστολή πράγματι προέρχεται από τον Γρηγόρη Ξενοφώντος και διαβιβάστηκε στη νομική υπηρεσία ούτως ώστε να τύχει αξιοποίησης στα πλαίσια του αιτήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας για έκδοση και παράδοση του».
«Έχει ήδη αποσταλεί στις αρμόδιες αρχές Μολδαβίας και, συγκεκριμένα, στη νομική υπηρεσία και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, που χειρίζεται το αίτημα των κυπριακών Αρχών ούτως ώστε να ενημερωθεί το Δικαστήριο για την επιθυμία του Γρηγόρη Ξενοφώντος», είπε ο κ. Κατσουνωτός.
Από πλευράς Αστυνομίας, είπε, «επισημάνεται ότι για να έχει αξία η συγκεκριμένη δήλωση θα πρέπει να γίνει και ενώπιον του αρμόδιου Δικαστηρίου της Μολδαβίας που χειρίζεται το αίτημα».
Εάν όντως ο Γρηγόρης Ξενοφώντος συναινέσει, είπε καταλήγοντας ο κ. Κατσουνωτός, «τότε το Δικαστήριο θα πρέπει να εκδώσει απόφαση για έκδοση και παράδοση του και για το σκοπό αυτό θα μεταβούν ανακριτές στη Μολδαβία για να τον μεταφέρουν στην Κυπριακή Δημοκρατία όταν και εφόσον εγκριθεί το αίτημά μας».
http://filoksenos.blogspot.com/