Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με στήριγμα τα κρατικά κεφάλαια των 4 δις ευρώ και με τρικ στα ομόλογα ωραιοποιήθηκαν τα stress tests

http://www.bankingnews.gr/

Η ανάκληση των stress tests την ύστατη στιγμή αποτελεί χωρίς καμία αμφιβολία φιάσκο η Ελλάδα στο επίκεντρο οι τράπεζες της χώρας μας στο επίκεντρο η CEBS αποφάσισε την ύστατη στιγμή να αλλάξει τους όρους και τα κριτήρια;
Οι ελληνικές τράπεζες με ερωτηματικό την ΑΤΕ περνούν τα stress tests καθώς χρησιμοποίησαν τα κεφάλαια του δημοσίου τις προνομιούχες μετοχές.
Έλαβαν 4 δις ευρώ από τις προνομιούχες μετοχές τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στα stress tests για να διαμορφώσουν τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.

Από την μια πλευρά σωστά έγινε υπό την έννοια ότι είναι κεφάλαιο αλλά από την άλλη το κεφάλαιο αυτό θα πρέπει να επιστραφεί στο δημόσιο καθώς είναι δανεικό κεφάλαιο.
Παράλληλά σημειώθηκε η μεγαλύτερη εσωτερική αναδιάρθρωση στα χαρτοφυλάκια ομολόγων των τραπεζών μετέφεραν ομόλογα από τα χαρτοφυλάκια που αποτιμώνται trading και AFS σε χαρτοφυλάκια που αποτιμώνται μόνο στις τιμές κτήσης HTM και Lar.
Με βάση το α΄ τρίμηνο

Εθνική τράπεζα
Διαθέτει χαρτοφυλάκιο ομολόγων 19,5 δις ευρώ περίπου το οποίο κατανέμεται HTM και LaR τα χαρτοφυλάκια αυτά αποτιμώνται στην τιμή κτήσης, δηλαδή δεν αποτιμώνται καθημερινά 13,2 δις ευρώ.
AFS αποτιμώνται και επηρεάζουν την καθαρή θέση 4,6 δις ευρώ και trading 1,6 δις ευρώ που επιδρά στο αποτέλεσμα. Όλα αυτά με βάση το α΄ τρίμηνο.
Στο β΄ τρίμηνο αν έχουν μειωθεί τα χαρτοφυλάκια trading και AFS δραστικά δεν θα αποτελεί έκπληξη.
Στο δ΄ τρίμηνο του 2009 τα χαρτοφυλάκια στα 17,9 δις ευρώ που κατανέμονταν trading 3 δις ευρώ, AFS 8,1 δις ευρώ και HTM και LaR 6.9 δις ευρώ.
Ακόμη παλαιότερα στο γ΄ τρίμηνο του 2009 στα 17,4 δις ευρώ τα ομόλογα που κατανέμονταν ΗΤΜ 0,8 δις ευρώ, AFS 11,9 δις ευρώ, Lar 7,8 δις ευρώ και trading 3,9 δις ευρώ.
Παρατηρείστε πόσο έχουν μειωθεί σε λίγα τρίμηνα το trading χαρτοφυλάκιο και το AFS.

Alpha bank
Η Alpha bank διαθέτει 4,2 δις ευρώ ομόλογα με βάση το α΄ τρίμηνο 3,6 δις ευρώ HTM και 0,6 δις AFS και μηδέν στο trading.
Στο δ΄ τρίμηνο του 2009 το χαρτοφυλάκιο ομολόγων ύψους 2,8 δις ευρώ κατανέμονταν 2,6 δις ευρώ HTM, 0,1 δις ευρώ AFS και 0,1 δις ευρώ trading.
Στο γ΄ τρίμηνο 2,7 δις ευρώ ομόλογα και όλα στα HTM.
H Alpha bank δεν επηρεάζεται από το spread με την πολιτική που έχει ακολουθήσει.

Eurobank
H Eurobank διαθέτει περίπου 9 δις ευρώ χαρτοφυλάκιο ομολόγων εκ των οποίων 3,1 δις ευρώ είναι από 1 έως 3 χρόνια, 1,8 δις ευρώ 3 έως 5 χρόνια, 1,3 δις ευρώ 5-9 χρόνια και 1,5 δις ευρώ πάνω από 9 χρόνια διάρκεια.
Το AFS στο α΄ τρίμηνο του 2010 ήταν 3,9 δις ευρώ και περίπου HTM και LaR 5 δις ευρώ.
Αν δεν έκανε τις απαραίτητες αναδιαρθρώσεις θα εμφάνιζε ζημία στα κεφάλαια 418 εκατ ευρώ.
Στο δ΄ τρίμηνο κατείχε 8,7 δις ευρώ εκ των οποίων κατανέμονταν AFS 2,85 δις , LaR 3,4 δις και HTM 2,4 δις ευρώ.

Πειραιώς
Στα 8 δις ευρώ το χαρτοφυλάκιο ομολόγων της Πειραιώς που κατανέμεται 1,1 δις ευρώ trading, 2,6 δις ευρώ AFS, 4,3 δις ευρώ HTM – LaR.
Στο δ΄ τρίμηνο του 2009 διέθετε 6 δις ευρώ ομόλογα που κατανέμονταν 0,9 δις trading, 1,7 δις ευρώ AFS και 4 δις ευρώ HTM και LaR.

ATE Bank
Διαθέτει 3,9 δις ευρώ ομόλογα με βάση το α΄ τρίμηνο του 2010 που κατανέμονται 0,8 δις ευρώ HTM, 2,4 δις ευρώ AFS, 0,7 δις ευρώ trading.
Στο δ΄ τρίμηνο του 2009 διέθετε 3,4 δις ευρώ ομόλογα που κατανέμονταν 0,8 δις HTM, 1,9 δις ευρώ AFS και 0,7 δις ευρώ trading.

ΤΤ
Το ΤΤ διέθετε στο α΄ τρίμηνο του 2010 5,36 δις ευρώ που κατανέμονταν 5,1 δις ευρώ AFS και 0,26 δις ευρώ HTM.
Στο δ΄ τρίμηνο του 2009 σε συνολικό χαρτοφυλάκιο 5 δις ευρώ περίπου ήταν τα AFS 4,8 δις ευρώ και 0,26 δις ευρώ HTM.

Κύπρου
Διαθέτει 5,6 δις ευρώ ομόλογα εκ των οποίων 66% ομόλογα ελληνικά και κυπριακά δηλαδή 3,6 δις ευρώ εκ των οποίων τα ελληνικά είναι 3,2 δις ευρώ περίπου.
Στα συνολικά 5,6 δις ευρώ κατανέμονταν 0,34 δις ευρώ trading, 4,1 δις ευρώ AFS, 0,32 δις ευρώ LaR.


Marfin Popular Bank
Η τράπεζα διαθέτει 2,5 δις ευρώ ελληνικά ομόλογα ενώ από αυτά το trading είναι μόλις 100 εκατ ευρώ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…