Έκκληση για άμεση απελευθέρωση Ελλήνων ακτιβιστών ...απο το Ισραήλ

Αθήνα, 2 Ιουνίου 2010
Προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών
κο Δημήτρη Δρούτσα
Κύριε Υπουργέ,
Οι επίσημες πλέον πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους Έλληνες κρατουμένους στις φυλακές του Ισραήλ, υπάρχουν κακοποιημένοι βαριά και ελαφρότερα. Μετά δε και την επιστολή που επέδωσαν στον κύριο Πρέσβη και την οποία σας επισυνάπτω, με την οποία αρνούνται απερίφραστα, απόλυτα δικαιολογημένα, να υπογράψουν οποιοδήποτε έγγραφο τους προτείνεται από τις Ισραηλινές αρχές και επίσης αρνούνται, απόλυτα δικαιολογημένα, να λάβουν οποιαδήποτε περίθαλψη από το Ισραηλινό κράτος, καθίσταται επιτακτική η...

ανάγκη παροχής των απαραίτητων ιατρικών υπηρεσιών, άμεσα, από Έλληνες γιατρούς τους οποίους θα εμπιστεύονται όσοι κρατούμενοι έχουν ανάγκη περίθαλψης.
Επειδή η όποια κωλυσιεργία που μπορεί να παρουσιάσουν οι Ισραηλινές υπηρεσίες για την απελευθέρωση των παρανόμως κρατουμένων, μπορεί να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στην υγεία των κακοποιημένων και επειδή γνωρίζω η ίδια το βεβαρημένο της υγείας για τουλάχιστον δύο κακοποιημένους, του κυρίου Βαγγέλη Πισσία καθηγητή πανεπιστημίου και του καπετάνιου του πλοίου “Σφενδόνη” κυρίου Θεόδωρου Μπούκα, παρακαλώ για τις άμεσες δικές σας ενέργειες όσον αφορά στην ικανοποίηση του αιτήματος μου ώστε να αποφευχθούν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία τους.
Με εκτίμηση,
Σοφία Σακοράφα
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/06/blog-post_2618.html