Κατάληψη της ΕΡΤ


Κλειστή παραμένει η είσοδος της ΕΡΤ για όλους, καθώς συμβασιούχοι του ιδρύματος έχουν αποκλείσει όλες τις εισόδους του κτιρίου. Μάλιστα λίγα λεπτά πριν τις 09.00 υπήρξε μικροένταση, με κάποιες σπρωξιές και κυρίως λεκτικές αντιπαραθέσεις, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν περαιτέρω έκτροπα.

Η κατάληψη ξεκίνησε στις 06.00 από περισσότερους από 1.000 δημοσιογράφους όλων των ειδικοτήτων, τεχνικούς και δημοσιογράφους της κρατικής τηλεόρασης και της ραδιοφωνίας αλλά και διοικητικούς.



Σημειώνεται πως οι συμβάσεις τους λήγουν σήμερα και οι συμβασιούχοι καταγγέλλουν πως η διοίκηση της ΕΡΤ τους έχει ενημερώσει πως οι περισσότεροι θα απολυθούν ενώ κάποιοι άλλοι θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ.

Ωστόσο, πληθαίνουν οι φωνές οι οποίες κάνουν λόγο για "στημένα παιχνίδια" καθώς αρκετοί υποστηρίζουν ότι θα βρεθούν "παραθυράκια" για να επαναπροσληφθούν κάποιοι εκ των συμβασιούχων.

Η ιστορία πάντως δεν είναι καινούργια και αυτό είναι σημαντικό μέρος του όλου προβληματικού πλαισίου. Μιλάμε για συμβασιούχους ακόμα και πολλών ετών οι οποίοι για χρόνια περίμεναν λύση στο πρόβλημά τους.
http://news247.gr/