Μας σκοτώνουν. Βοήθεια!


Παγκόσμια κατακραυγή προκάλεσε η αιματηρή επίθεση ισραηλινών κομάντος σε διεθνή νηοπομπή που κατευθυνόταν στη Λωρίδα της Γάζας με 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας και 700 ακτιβιστές από 32 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Από την επίθεση, που πραγματοποιήθηκε σε διεθνή χωρικά ύδατα, σκοτώθηκαν 9 ακτιβιστές, σύμφωνα με τους Ισραηλινούς στην πλειονότητά τους Τούρκοι, και τραυματίστηκαν δεκάδες.Λίγες ώρες αργότερα, το Ισραήλ έκλεισε στις φυλακές της Μπεερσεμπά 16 ακτιβιστές που αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους.



Ωρα 4.50, ξημερώματα Δευτέρας. Ο στολίσκος των έξι σκαφών που επιχειρεί να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, με πρωτοβουλία του κινήματος Ελευθερώστε τη Γάζα, πλέει σε διεθνή ύδατα, περίπου 80 μίλια από τις ακτές της Γάζας. Ξαφνικά, οι ισραηλινές αρχές θέτουν σε εφαρμογή την απειλή που είχαν εκτοξεύσει επανειλημμένως. Δεκάδες ισραηλινοί κομάντος οι οποίοι φτάνουν στην περιοχή με ελικόπτερα και ταχύπλοα κάνουν απόβαση στο τουρκικό σκάφος «Μavi Μarmara», που προπορεύεται με 581 επιβαίνοντες- οι 400 Τούρκοι αλλά και δύο Ελληνες. Ακτιβιστές και δημοσιογράφοι καταγγέλλουν πως οι Ισραηλινοί άρχισαν να βάλλουν κατά του σκάφους προτού καν επιβιβαστούν σε αυτό. «Αυτοί οι άγριοι σκοτώνουν ανθρώπους εδώ, σας παρακαλώ βοηθήστε μας», ακούγεται να λέει ένας τούρκος δημοσιογράφος τηλεοπτικού σταθμού- η επικοινωνία του με τον σταθμό διακόπηκε απότομα, ενώ μια φωνή κραύγαζε στα εβραϊκά «Σκάστε όλοι!».
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4577349&ml=1